Deze blondie is een tikkeltje krokant aan de buitenkant en plakkerig aan de binnenkant. Met espresso, amaretto en pecannoten is dit zo lekker. Lees snel verder voor het recept en om te ontdekken wel mislukt recept voor dit verleidelijke baksel zorgde.
Blonde dame
In het leven gaat niets zoals gepland. Gelukkig maar want anders wordt het een saaie boel. Juist die dingen die niet uitpakken zoals verwacht vind ik leuk. Neem nou deze blondie. Als de panna cotta, die ik eigenlijk wilde maken met amaretto, was gelukt, had deze blonde dame nooit bestaan.
De dame noemt zich trouwens blondie, maar is gewoon een brunette in vermomming. Dankzij de flinke hoeveelheid espresso en niet door chocolade zoals je misschien denkt. Door de kleur dan hè?
Nog even over die panna cotta. Het drilde teveel en er ging iets niet helemaal goed met de gelatine. Wat ik stiekem heel vies vind.
Mislukt gerecht
En nu weer terug naar de blondie. Dit is eigenlijk precies zoals een baksel hoort te zijn. Klef van binnen, tikkeltje krokante korst, knapperige noten, zoet maar niet te. Voor een poging om een mislukt gerecht te redden, is dit een zeer goede oplossing, al zeg ik het zelf. Terwijl ik dit type – een uurtje of tien in de avond en al onder de wol – loopt het water me weer in de mond en wil ik dit nu. Heb ik ff pech. Dan maar plaatjes kijken en hopen dat ik snel in slaap val. Dromen over blondies die eigenlijk best brownie zijn
Blondie met koffie en amaretto
Voor 16-20 stukken
Dit zit erin:
- 250 gr bloem
- 1,5 tl bakpoeder
- 2 tl zout
- 225 gr roomboter
- 250 gr bruine basterdsuiker
- 45 ml sterke espresso
- 45 ml amaretto
- 1 ei
- 125 gr pecannoten
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de bloem, bakpoeder en het zout in een beslagkom.
- Smelt de roomboter in een steelpan en voeg de bruine basterdsuiker. Roer goed, tot beide vermengd zijn. Haal de pan van het vuur. Voeg de espresso en amaretto toe.
- Laat het mengsel kort afkoelen en klop het ei door het botermengsel.
- Schep dit mengsel daarna door de droge ingrediënten.
- Rooster de pecannoten in een droge pan.
- Laat kort afkoelen, hak de noten grof en voeg toe aan het beslag.
- Schep het beslag nu in een ingevette vorm en bak 18 tot 22 minuten. De binnenkant mag best een beetje klef zijn.
- Laat volledig afkoelen (als het je lukt) en snijd daarna in stukken om te serveren.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
In samenwerking met Agrimarkt.