Verschillende soorten beleg mogen niet ontbreken tijdens je paasbrunch. Daarom deel ik vandaag een recept voor homemade kip-kerriesalade met je. Benieuwd? Lees snel verder.
Elke dag brood
Ik ga direct eerlijk zijn. Het liefste eet ik elke dag brood met daarop salade. Verse boterhammen met knapperige korsten en dan open belegd met een flinke hoeveel salade. Tonijnsalade vind ik mega lekker. Maar salade met zalm smaakt me ook goed. Mijn all time favourite blijft toch kip-kerrie. En dan niet van de supermarkt. Je weet wel, van die salades met stukjes appel of ananas erin, met één stukje kip en verder veel zoete saus. Ik gruwel van het idee.
De laatste keer dat ik kip-kerriesalade kocht bij de slager, besmeerde ik er zeven boterhammen mee. Het lijkt wel alsof ik er mijn holle kies mee kan vullen, want ik blijf er oneindig van eten. En dat is dan ook precies de reden dat ik het niet doe. Daar is niet tegenop te sporten ;-).
Salades voor op brood
Voor Agrimarkt ging ik aan de slag, om zelf salades voor op brood te maken. En omdat kip-kerriesalade nog altijd op mijn lijstje stond om voor jullie te maken en natuurlijk met jullie te delen, is dat bij deze een feit. Het was echt zoooo lekker. De basis is kip. Joh, verrassend. Normaal blijf ik ver weg van kipfilet maar voor dit recept maakte ik een uitzondering. Ik pocheerde de kip. Lang genoeg om hem compleet te garen natuurlijk, maar geen uren zodat je enkel gortdroge stukjes krijgt. Dat mengen met romige mayonaise en veel kerrie. Heel veel kerrie. Voel je vrij om de kipkerriesalade zo mild of sterk van smaak te maken als je wilt.
Ik waarschuw ja alvast, als je dit hebt geproefd wil je niet anders meer!
Kip-kerriesalade voor op brood
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 400 gr kipfilet
- 750 ml water
- 1 kippenbouillonblokje
- 5 el mayonaise
- 1 tot 3 el kerrie, afhankelijk van hoe sterk je de kerriesmaak wilt
- 3 el bieslook, fijngehakt
- Peper
- Zout
Zo maak je het:
- Doe de kipfilet, samen met het water en bouillonblokje in een pan. Breng rustig aan de kook en laat 5 minuten op een zacht vuur staan. Doe het deksel op de pan, haal van het vuur en laat 20 minuten staan.
- Haal de kip uit de pan en check of deze gaar is. Als dit het geval is, laat je de gepocheerde kip afkoelen.
- Meng ondertussen de mayonaise met de kerrie en bieslook.
- Trek met twee vorken de kip uit elkaar en meng door de kerriemayonaise.
- Breng op smaak met peper en zout.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
In samenwerking met Agrimarkt.