Dit eenvoudig tapasgerecht is eigenlijk niet meer dan garnalen geserveerd in gloeiend hete olie met knoflook en een rood pepertje. Maar lekker dat het is… Neem vooral ook even de tijd om de garnalen te marineren. Je weet niet wat je proeft.
Aan garnalen heb ik één van mijn allereerste eetherinneringen. Al vanaf dat ik een klein meisje was ben ik er dol op. Een garnalencocktail als voorgerecht met kerst, of die grote Chinese garnalen die ik als uk bij een sjiek de friemel restaurant at. Het maakt me dan ook niet zo heel veel uit hoe ik ze bereid of voor mijn neus krijg. Maar als ik echt moet kiezen dan toch wel met veel knoflook. Zoals deze garnalen gebakken in knoflookolie. Zo mega lekker.
Twee jaar geleden ontwikkelde ik dit tapas recept voor Agrimarkt. Een Zeeuwse supermarkt, die jammer genoeg niet meer bestaat. De recepten heb ik natuurlijk nog wel, daarom zal ik er daar af en toe één van delen op Little Spoon.
Garnalen gebakken in knoflookolie
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 300 gr rauwe en gepelde garnalen
- 150 ml olijfolie
- 3 teentjes knoflook, in plakken
- 1 Spaanse peper, in ringen
- Peper en zout
Zo maak je het:
- Doe de garnalen in een schaal die je eenvoudig afdekt. Voeg de olijfolie, knoflook en rode peper toe. Laat minimaal 4 uur marineren.
- Verhit een wok en bak de garnalen, samen met de marinade, enkele minuten tot ze roze kleuren. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de knoflookgarnalen met stokbrood, zodat je de plakken brood in de knoflookolie kunt dopen.
- Garneer eventueel met platte peterselie.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter