Het recept voor deze spinazie- en venkelsoep met een topping van forel en dragon en alles over het beeldscherm van mijn telefoon wat ik een jaar na de grote val liet maken. Je leest allemaal hieronder.
Mooie lentedag
Het is een mooie lentedag, precies een jaar geleden. Misschien niet op de dag af, maar wel om en nabij. Samen met vriendinnetje An ga ik op vrijdagochtend naar de markt. Dat doen we wel vaker. Of nou eigenlijk meer soms. Heel soms zelfs. De gedachte die is er vaker dan het plan in uitvoering, maar daar gaat het nu niet om.
Stiekem wijntje
Boodschapjes doen. Vers fruit en groente van het seizoen bij de groentekraam, net gebrande noten komen bij de notenman, een visje bij de visboer. Je snapt het wel. Daarna tijd voor koffie of een stiekem wijntje. Ook al is het einde van de ochtend.
Hoogpolig tapijt
Met mijn handtas in de hand staan we in de de gang om op pad te gaan. Je moet weten dat het een oud geval is, die tas van mij. Of was, want inmiddels gebruik ik hem niet meer. Ooit eens op de kop getikt op een Noordermarktachtige plek. Oud staat vaak ook gelijk aan niet helemaal goed functionerend. Niet altijd natuurlijk, maar in dit geval wel. Of wie weet zat mijn tas gewoon te vol. Kan ook. Ineens vliegt de drukknoop open en lanceert mijn net nieuwe iPhone 6 zo met de voorkant op de vloer van keihard graniet. Die ik altijd zo prachtig vind, maar op dat moment het liefst vervang door hoogpolig tapijt.
Hoesje
Jeetje wat baalde ik. ‘Ik zei toch, een hoesje!’ zegt mijn schatje, die zelf ook geen hoesje rond zijn telefoon heeft. Dat is ook echt precies een opmerking die je dan wil horen. Hij had gelijk. Dat is nog wel het ergste.
Nog geen drie maanden oude telefoon en nu al aan gruzelementen. Gelukkig kreeg ik het scherm vergoed door de verzekering. Happy and lucky me. Enige is, dat ik hem dan wel even moest wegbrengen. En daar ging het mis. Noem het luiheid of laksheid, of allebei, maar het duurde een heel jaar om uiteindelijk de stap te zetten. Om naar repairshop te gaan op 10 minuten lopen of 5 minuten fietsen. Een klusje wat binnen een uur geklaard is.
Shock proof
Toen de scherven van mijn beeldscherm brokkelde, zo mijn net gemaakte cappuccino in, wist ik, dit is het moment. Nu moet ik mijn geliefde telefoon wegbrengen ter reparatie. Ik deed het en voelde me fantastisch. Ik verwacht dat ik dat gevoel niet had gehad als ik het beeldscherm direct liet repareren. Is het toch nog ergens goed voor geweest. Mijn tellie lijkt weer als nieuw en het beeld is zo lekker helder. Voorzien van hoesje en extra glasplaatje is hij shock proof. Ik wil typen ‘en kan hij gerust nog eens vallen’ maar dat is niet helemaal de bedoeling.
Blijdschap
Eenmaal thuis schreef ik direct dit epistel, omdat ik mijn gevoel van blijdschap met jullie wilde delen. Ik schaam me ook wel een klein beetje hoor. Dat wel, maar niet genoeg blijkbaar. Anders had ik mijn mond gehouden.
Nou goed, genoeg hierover. Dit is een lekker en fris lentesoepje boordevol verse groente. Een kleine scheutje slagroom en een topping van forel met dragon. Eet hem als onderdeel van een zondagse brunch of met een goed gevulde salade en brood ernaast, als hoofdgerecht.
Alle ingrediënten thuis bezorgd krijgen? Je bestelt het bij Vers op Walcheren.
Spinazie- en venkelsoep met een topping van forel en dragon
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 2 venkels, grof gehakt
- 1 ui, grof gehakt
- 300 gram spinazie
- 1 teen knoflook, gehakt
- 1,25 liter water
- Slagroom
- 1 bouillonblokje
- 100 gram gerookte forel, in dunne plakjes
- 20 gram dragon, fijngehakt
- Sap van een 1/2 citroen
- Peper
- Zout
- Olijfolie
Dit heb je nodig:
- Soeppan
- Staafmixer
- Snijplank + mes
Zo maak je het:
- Verhit een scheut olijfolie in een soeppan en fruit de ui, venkel en knoflook.
- Na 5 minuten voeg je de spinazie toe. Giet het water in de pan en voeg het bouillonblokje toe. Meer bouillonblokjes mag natuurlijk ook.
- Laat 15 minuten koken.
- Meng ondertussen de forel met de dragon en wat citroensap.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Roer er een scheutje slagroom door.
- Doe de soep in kommen, druppel er wat slagroom over en schep wat van de forel bovenop.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Vers op Walcheren. Lees hiervoor mijn disclaimer.
Denise zegt
Kan je deze soep een dag van tevoren maken? En wordt hij wel dik genoeg? Aangezien er geen aardappel oid in zit?