Sinds ik za’atar ontdekte, eet ik deze specerijenmix het liefste elke dag. Zoals op de auberginesalade, die ik aankleedde met feta, amandelen en koriander. Vandaag deel ik het recept met jullie en vertel ik over eetvlagen. Benieuwd? Lees snel verder.
Eetvlagen
Hebben jullie ook van die eetvlagen? Ik gok dat dit geen bestaand woord is, maar voor het gemak noem ik het zo. Stel, het zou in de Dikke van Dale staan, dan is de betekenis: periodes dat men bepaalde gerechten of ingrediënten bovengemiddeld eet. Mijn leven hangt aan elkaar van eetvlagen.
Pindakaas met hagelslag op witbrood en met roomboter. Een soort taartje maar dan als lunch. Of in mijn geval ook tussendoor. Geitenkaas, hard of zacht. Over, door of naast een gerecht. Avocado, geprakt op toast, als guacamole of door een salade. Zure mayonaise. Bij friet, als broodbeleg of gewoon een lepel zo uit de uit de pot
Specerijenmix
Op dit moment heb ik continu de behoefte aan za’atar. En dan het liefst op platbrood of over gegrilde groente zoals in deze salade. Ik geef direct toe een stuk verantwoorder dan de mayonaisepot leeg lepelen. Vorig jaar at ik deze midden-oosterse specerijenmix voor het eerst en sindsdien ben ik verslaafd. In de positieve zin van het woord dan. Alle specerijen in deze mix zijn al super lekker op zich, maar met elkaar gecombineerd is het hemels. Fris en kruidig.
Deze auberginesalade met za’atar, feta, amandelen en koriander was echt heerlijk. Belangrijk is wel dat je de aubergine goed grilt. Zorg dat de plakjes helemaal zacht zijn, want niets is zo vies als half gare aubergine. Bestrooi de plakken na het grillen met za’atar, besprenkel er je favoriete extra vergine olijfolie over en garneer met feta, amandelen en koriander. Ik ben fan. Extreem fan, want ik at alles wat je op de foto ziet, in mijn eentje op. Oeps!
Ik maakte deze Auberginesalade voor Love my Salad. Dit is een super handig platform met eindeloze inspiratie voor saladerecepten.
Auberginesalade met za’atar, feta en amandelen
Voor 2 personen
Dit zit erin:
- 2 kleine aubergines, in plakken van een ½ centimeter dik
- Olijfolie om te bakken
- Extra vergine olijfolie
- 1 eetlepel za’atar
- 75 gram feta, verbrokkeld
- Handje blanke amandelen
- Klein bosje koriander, grof gehakt
- Klein bosje koriander, grof gehakt
- ½ citroen
- Peper
- Zout
Dit heb je nodig:
- Snijplank + mes
- Grillpan
Zo maak je het:
Hoe je deze heerlijke auberginesalade precies maakt, lees je op de website van Love my Salad.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
In samenwerking met Love my Salad.
Geef een reactie