Voor Love My Salad maakte ik deze salade met witte en groene asperges. Een behoorlijk goed geslaagd recept, al zeg ik het zelf. De zomer op je bord. Benieuwd hoe je het maakt? Lees snel verder.
Glazen potje
Witte asperges… ik ben er zo dol op. Zodra het weer die tijd van het jaar is, eet ik het witte goud zo vaak mogelijk. De traditionele manier met ham en aardappeltjes vind ik heerlijk maar liever pak ik het anders aan. Door een pasta, in een fritatta, met Hollandse garnalen of vorige week nog met gerookte makreel. Eigenlijk is een asperge echt een stuk veelzijdiger dan je denkt. Ik proefde laatst zelfs aspergelikeur en ijs op basis van deze seizoensgroente. Vooral die laatste was echt verrassend lekker. Vroeger at ik ook wel eens witte asperges uit een glazen potje. Je weet wel van die hele dunne die papzacht zijn. Ik snap echt niet waarom ik dat deed. Moet er nu niet meer aan denken. Gelukkig maar.
Kropsla
Ik heb voor jullie het recept voor een salade. Dit is echt zomer op je bord, geloof mij maar. Witte asperges, gegrilde groene asperges, knapperige radijsjes, kropsla, een zacht gekookt eitje en een dressing met dille. Het is allemaal niet zo ingewikkeld om een bordje met dit lekkers op tafel te toveren. Wil je de salade nog wat meer vullend maken? Bak er dan een stukje wilde zalm bij of voeg stukjes gerookte kip toe.
Ik maakte deze salade met witte en groene asperges voor Love my Salad. Dit is een super handig platform met eindeloze inspiratie voor saladerecepten.
Salade met witte en groene asperges
Voor 2 tot 4 personen
Dit zit erin:
- 500 gram witte asperges, geschild en 3 cm van de uiteinden verwijderd
- 500 gram groene asperges, 3 cm van de uiteinden verwijderd
- 4 tot 8 eieren
- 2 el fijngehakte dille
- Sap van 1 citroen
- 10 el olijfolie
- Peper en zout
- 4 radijsjes, in dunne plakken
- Handje kropslablaadjes
Zo maak je het:
1. Kook de witte asperges in circa 15 minuten gaar. Giet af en laat ze uitlekken.
2. Smeer de groene asperges in met olijfolie en grill ze aan beide kanten in een hete grillpan.
3. Kook de eitjes in circa 4 minuten zacht. Laat schrikken onder de koude kraan, pel ze en halveer de eitjes.
4. Maak ondertussen de dressing. Meng de olijfolie, dille en citroensap met elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
5. Leg de kropsla op een schaal, verdeel hier de asperges en plakjes radijs over.
6. Besprenkel de salade met de citroendressing en leg de zachtgekookte eitjes erop.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
In samenwerking met Love my Salad.
Geef een reactie