Hummus, I love it. Daarom heb ik vandaag een hele lekkere variant voor jullie in de aanbieding. Namelijk hummus met spinazie, feta en dille. Wat is jouw lievelingshummus?
Eerste keer
Ik weet nog goed de eerste keer dat ik hummus at. Wanneer dat was, weet ik dan niet meer. Ik gok ruim vijftien jaar geleden. Stom eigenlijk dat ik zoiets enorm onbelangrijks wel onthoud en allerlei feiten over de Nederlandse geschiedenis het ene oor in en het andere oor uit gaan. Noem ik nu iets eetgerelateerd onbelangrijk? Shame on me.
Seven
Hummus dus. Ik leerde het begrip over de kikkererwtenpuree kennen dankzij actrice Gwenneth Paltrow. De enige film van haar die ik zo kan noemen is Seven. Tig jaar geleden maar wel fantastisch en zo spannend. Zij at macrobiotisch en daar paste hummus (blijkbaar, want geen ervaringsdeskundige) ook in. Ik had er niet perse een gevoel bij onder het mom van oh lekker, maar was wel nieuwsgierig.
Droog en smakeloos
Bij de supermarkt kocht ik een blikje. Het stond toch niet in het versvak en in allebei smaken, zoals nu het geval is, maar bij de olijven en zongedroogde tomaten. Ik vond het eerlijk gezegd helemaal niets. Droog en smakeloos. Ik vergat het weer een jaar of vijf en sindsdien ben ik dol op hummus of hummus achtige smeersels. Zo lees je op Little Spoon hoe je de lekkerste hummus ever zelf maakt en deel ik mijn recept voor bietenhummus. Tijdens een kleinte inspiratie tour op Pinterest viel mijn oog op een recept van Donna Hay voor hummus met spinazie en feta. Het zag er zo fantastisch uit dat ik het besloot te maken. En zo geschiedde. Het was heerlijk. Vooral op getoast brood. In mijn geval zuurdesem brood.
Smeerplezier
Je blancheert de spinazie kort. Voegt kikkererwten, feta, dille, knoflook en pijnboompitjes toe. Even blenden en klaar. Heb je ineens een paar dagen smeerplezier of een heerlijk dipje voor bij de borrel. Probeer het eens uit. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Wat is jouw lievelingshummus?
Hummus met spinazie, feta en dille
2 schaaltjes
Dit zit erin:
- 1 blik kikkererwten (400 gram)
- 1 limoen
- 2 flinke handen spinazie, kort geblancheerd
- 1 theelepel tahin
- 75 gram feta
- 40 gram pijnboompitten, geroosterd + wat extra, fijngehakt voor de garnering
- Klein bosje dille, grof gehakt + wat extra, fijngehakt voor de garnering
- Olijfolie
- Peper
- Zout
Dit heb je nodig:
- Blender
- Snijplank + mes
Zo maak je het:
- Doe de kikkererwten, tahin, limoensap, feta, pijnboompitten, dille, zout en peper in de keukenmachine en laat draaien tot je een mooie gladde hummus hebt.
- Schep op een schaal of in een bakje en garneer met extra dille, pijnboompitten en olijfolie.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Karen zegt
Oh, this one sounds delicious. I’m going to make it this weekend! Summer party at the lake celebrating the 4th of July!
Keep the recipes coming, I will pick and choose. ;-)