Om mijn dag goed en gezond te beginnen testte ik Xavies’ Granola. Ik ben fan! Vandaag deel ik waarom, vertel ik je over mijn goede voornemens en hoe dat gaat en krijg je natuurlijk het recept voor dit geroosterde peertje uit de oven, wat zo goed combineert met Xavies’ Granola.
Gedoemd te mislukken
Goede voornemens, zoals gezond eten, meer sporten, meer water drinken en juist minder alcohol. Ach, iedereen heeft ze wel eens op hun lijstje gehad. Eigenlijk vind ik goede voornemens stom. Vaak omdat ze gedoemd zijn te mislukken. Door gebrek aan volharding of slechte voorbereiding. Ik zeg dit niet zomaar, want uit eigen ervaring weet ik hier echt alles van. In mijn leven heb ik ontelbare pogingen gedaan tot afvallen. Met onrealistische doelen en torenhoge verwachtingen. Het resultaat was minder dan ik hoopte en na een week gooide ik de handdoek in de ring.
Knellende broeken
Dit jaar kriebelde het. Of nee, ik moet zeggen, knelde het. En dan heb ik het dus over mijn broeken. Het laatste half jaar bestond uit te weinig sporten. Oke, eerlijk, niet sporten en veel eten. Weinig gezonde keuzes en vooral veel van alles wat slecht is. Ik heb er van genoten en het ging me lange tijd goed af, tot die broek te strak zat. Ook die ene broek die altijd lekker zit. Ik voelde me een rollade. Als dat het geval is, weet je dat het tijd is voor actie. De geboekte vakantie naar Thailand hielp ook wel mee. Zeker na het passen van mijn leuke zomerkleding. Die flodder shortjes, die zo losjes rond mijn lijf hingen, voelden nu meer aan als wielrenbroekjes. Ik maakte een plan. Een soort van dan. Gewoon op mijn eigen manier. Wat losse A4 papiertjes met daarop een eetplanning. Ik haalde de boodschappen in huis en sprak met mijn lover af dat ik minimaal een week at volgens hetgeen wat er op papier stond. Hij moest maar even voor zijn eigen eten zorgen. Ook zag ik de sportschool wat vaker van binnen. En weet je? Ineens kreeg ik er plezier in en viel ik door keihard sporten en een beetje op mijn eten letten bijna vier kilo af. Wauw! Ik zal in een aparte blog daar nog wat aandacht aan besteden.
Xavies’ Granola
En ja, een goed begin is het halve werk, daarom dacht ik natuurlijk goed na over een lekker ontbijt. Ik heb niet altijd zin en tijd om zelf uitgebreid de keuken in te duiken. Daarom kwam Xavies’ Granola precies op het juiste moment. Ik testte een aantal varianten. Kaneel Kokos is mijn favoriet. Goed gevuld met havervlokken, pitten, zaden met ook gepofte rijst. Dat maakt de granola krokant. Ik probeerde ook Nuts Seeds en Nuts Chocolate. Beide ook heerlijk.
Natuurlijk gezoet
De granola’s zijn handgemaakt. Eigenlijk net zoals je ze thuis maakt. Het enige verschil is dat het jou tijd scheelt. Als je net als ik een druk bestaan hebt, is dat wel zo fijn. Qua ingrediënten is alles zonder onnodige toevoegingen en allemaal natuurlijk gezoet. Enkele smaken zijn zelfs helemaal niet gezoet. De zoetekauw kan dus altijd nog wat honing toevoegen. Wat trouwens leuk is, de ongezoete granola zijn ook lekker als crunch op je geroosterde groente of salade. Dit ga ik nog eens proberen.
Om het ontbijt wat aan te kleden maak ik geroosterde peertjes uit de oven erbij. Je kunt dit in het weekend maken, als je wat meer tijd hebt. Rooster dan wat extra peertjes, daar heb je doordeweeks ook weer plezier van.
Xavies’ granola met yoghurt en een geroosterde peer uit de oven
Voor 2 personen
Dit zit erin:
- 2 handperen, gehalveerd en het klokhuis er met een lepel uitgehaald
- 2-4 tl kokosbloesemsuiker
- 8 flinke eetlepels Griekse yoghurt
- Granola naar smaak, ik gebruik Kokos Kaneel van Xavies’ Granola
Dit heb je nodig:
- Mes
- 2 kommen
- Bakplaat met bakpapier
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Besprenkel de gehalveerde peren met kokosbloesemsuiker.
- Les de helften op de bakplaat en zet 25-30 minuten in de oven. Haal de peren eruit als de suiker lichtbruin kleurt.
- Schep de yoghurt in de kommen of op de borden, les de peren erbij en bestrooi met granola.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
In samenwerking met Xavies’ Granola
Geef een reactie