Heb je zin in zoetigheid en chocolade? Maak dan pindarotsjes met gezouten pinda’s en kaneel. Super simpel, maar oh zo lekker. Ik deel het recept met je en vertel over koekjes bij de koffie.
Nederlander
Je vindt me vast een echte Nederlander, maar het koekje bij de koffie – die ik ergens drink – is dus een behoorlijke big deal voor mij. Ik kan me er op verheugen, er van genieten, me er aan ergeren of enorm teleurgesteld zijn. In het buitenland bestaat zo’n koekje on the side niet. Dat vind ik stiekem best jammer. In Portugal bestel je voor een paar cent meer bijvoorbeeld een pastéis de nata bij je espresso. Je snapt, dat doe ik graag.
Friandises
Terug naar dat Nederlandse koekje. Ik vind dat dus echt heel belangrijk is. Dat koekje zegt eigenlijk heel veel over de plek waar je je bakkie drinkt. Mijn hart klopt sneller van zelf gebakken stukjes boterkoek, mini brownies of nou ja alles wat homemade is. Minder vind ik koekjes waar een wikkel rond zit. En dan frou frou en cafe noir in het bijzonder. Bah haha. Waar ik trouwens helemaal wild van word, zijn friandises na je tig gangen menu. Een sterke espresso op tafel en dan verrast worden met huisgemaakte en kleine zoete verwennerijen. Bij Meliefste of Kint & Co gaat dat er zo aan toe.
Romige chocolade
Niet zelfgemaakt, maar wat me wel heel enthousiast maakt zijn choco- kaneelamandelen. Bij De Zeeuwse Hemel ligt er een amandel op je schotel. Bedekt met een laag romige chocolade en gehuld in een jasje van kaneel. Dit is zo lekker. In de winkel van dit eetcafé neem ik altijd een zakje mee. Die haalt het niet tot thuis. Meestal eet ik hem in de auto al leeg. Nu was ik vorige week bij Galerie Pop en ontdekte z0’n zelfde lievelingsamandel. Al jaren neem ik me voor om ze zelf te maken. Dat leek me fantastisch.
Hoopjes of bergjes
Ik deed het en het pakte net wat minder uit dan gehoopt en verwacht. Prima om te eten hoor, maar het haalde het niet bij de amandelen die ik in gedachte had. Daarom besloot ik het plan aan te passen. Chocolade en kaneel bleven. De amandelen moesten plaats maken voor gezouten pinda’s. Het werden hoopjes, of bergjes, wat je wilt. Je hoeft niet netjes te werken, dat is fijn in mijn geval. Ik ben toch wat meer van het grovere en robuustere werk. Ambachtelijk bereidde pindarotsjes. Dat klinkt goed hè? Tegenwoordig is alles ambachtelijk. Zelfs massaproductie in de supermarkt. Maar goed, daar gaat het nu niet om.
Heerlijkheden
Deze pindarotsjes zijn alles behalve massaproductie. Zorgvuldig geschept met de hand door ondergetekende. Terwijl de chocolade nog niet helemaal hard is, bedekt met een laagje cacaopoeder en kaneel. Nog even verder koelen en daarna heb je deze heerlijkheden, die zeker weten heel snel op zijn.
Pindarotsjes met kaneel
Voor circa 20 pindarotsjes
Dit zit erin:
- 200 gr chocolade, ik gebruik 100 gr melk en 100 gr puur (70%)
- 150 gram gezouten pinda’s
- 1 el kaneel
- 1 el cacaopoeder
Dit heb je nodig:
- Pan en kom die tegen hitte kan.
- Snijplank met bakpapier
- 2 eetlepels
- Zeef
Zo maak je het:
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Schep de pinda’s door de chocolade en zorg dat ze allemaal bedekt zijn met een laagje chocolade. Laat 5 minuten staan.
- Bekleed ondertussen een grote snijplank met bakpapier.
- Maak met twee eetlepels, kleine hoopjes of bergjes van de pinda’s en leg op het bakpapier. Herhaal tot alles op is. Zet circa 30 minuten in de koelkast.
- Meng de kaneel en cacaopoeder met elkaar. Verdeel dit met een zeefje over de pindarotsjes en zet terug in de koelkast. De chocolade is nu nog niet helemaal hard, waardoor het mengsel blijft plakken. Je kunt ze er ook doorhalen met je vingers, maar dat vond ik teveel gedoe.
- Bewaar de pindarotsjes in de koelkast.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
thebeautyblognl zegt
Ik hou echt van pindarotsjes! Deze wil ik echt eens proberen! YUM! x
Stefanie zegt
Doen!! Ze zijn zo lekker!