Wil je een lekker hapje voor bij de borrel maken? Ga dan voor deze toast met ansjovis. Dit is misschien wel het meest eenvoudige tapasgerecht wat ik in mijn hele leven gegeten hebt. Meer dan toast en ansjovis is het niet. De eenvoud doet het hem. Dat het dan ook nog eens zo gemaakt is, lijkt me alleen maar een voordeel.
Ansjovis
Ansjovis hebben wij altijd in huis. Het liefst meerdere blikjes. De smaak is heftig en niet iedereen is er zo gek op zoals Ruben en ik dat zijn. De zoute visjes eten wij ook gerust zo uit het blikje. Een eenvoudige pastasaus met verse tomaten maak je net wat specialer door er ansjovis door te doen, maar ook tonijnsalade vind ik extra lekker met ansjovis. Natuurlijk heb je ook de verse ansjovisjes die heerlijk zijn. Pittig in olijfolie of met een salsa verde.
Ben jij net als ik zo gek op ansjovis en op tapas? Probeer dan deze toast met ansjovis eens te maken. Want echt, het is zo gepiept!
Vind je dit een lekker recept? Dan zijn de sissende garnalen en de Spaanse gehaktballetjes ook wel wat voor jou! Combineer deze drie en je waant je even in een Spaanse tapasbar.
Voor bij de borrel // Toast met ansjovis
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 8 plakken witbrood, ik heb voor ongesneden witbrood in bolvorm gekozen
- 2 of 3 blikjes ansjovis op olijfolie
Dit heb je nodig:
- Grill
- Snijplank + mes
Zo maak je het:
- Verwarm de grill van je oven voor op de hoogste stand en grill de plakken brood aan beide kanten tot ze goudbruin zijn.
- Laat het brood kort afkoelen en beleg ze met de ansjovis. Aan jou de keus hoeveel ansjovis je op de toast legt. Ik gebruik 3 à 4 visjes per halve plak brood.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie