Deze zalmspiezen zijn een heerlijk gerecht voor op de barbecue. De zalm rijg je samen met partjes citroen aan een spies. Even grillen op de barbecue en eten met een frisse komkommersalade met dille. Een perfect maal voor een zwoele avond.
bloederige films en horrors
Ik ben dol op lezen. Het allerliefste thrillers. Zo eng mogelijk en geschreven door een Zweedse schrijver. Eigenlijk ben ik een enorme schijterd. Zeker als het over bloederige films en horrors gaat. Zodra het in boekvorm is, heb ik nergens meer last van en kan ik alles aan. Zelfs voor het slapen gaan lees ik zo een moordscene uit één van mijn favorieten boeken.
Zweden
Door het lezen over al die spannend gebeurtenissen in mijn Scandinavische boeken, is de wens ontstaan om naar Zweden te gaan. Het lijkt me er zo mooi. Zelfs ondanks als die vreselijke verhalen die ik lees ;-). Ik hoop volgende jaar naar dit land op vakantie te gaan. Een prachtig vakantiehuis aan een meer. Mooi weer en met je voeten bungelend vanaf de kant, om af en toe met je tenen het koude water te raken.
We ontbijten met kaneelbroodjes en cappuccino. En daarna drinken we (het liefste de hele dag) witte wijn en eten gerechten zoals deze zalmspiezen van de barbecue met komkommersalade en heel veel dille. Ik zeg niet dat dit echt Zweeds is hoor, maar dit is hoe ik het me een beetje voorstel. Ga jij deze zalmspiezen ook maken?
Zalmspiezen en komkommersalade met dille
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 4 zalmfilet, in 3 a 4 stukken
- 2 citroenen, gehalveerd en in dunne plakken
- Olijfolie
- 1 komkommer, in dunne plakken
- 1 bosje dille, fijngehakt
- Witte wijnazijn
Zo maak je het:
- Steek de barbecue aan.
- Smeer de zalmblokjes aan beide kanten in met olijfolie.
- Rijg de stukken zalm aan een spies om en om met een schijfje citroen. Houd 1 zalmfilet per persoon aan. Zet weg, tot je de zalmspiezen gaat grillen.
- Meng de komkommer met de dille, olijfolie en witte wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Grill de zalmspiezen aan alle kanten in totaal zo’n 5 minuten als de binnenkant nog rosé mag zien. Liever iets verder doorgegaard? Houd dan 7 minuten aan.
- Serveer met de komkommersalade.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.
Geef een reactie