Hoe graag ik ook samen ben met mensen, ik kan echt oprecht genieten van alleen zijn. Ik kan me goed vermaken en heb genoeg aan mijn eigen gedachtes, hersenspinsels, dagdromen en plannen. Toen ik nog een OV had, in mijn studententijd, ging ik regelmatig in mijn uppie on tour door het hele land op de dagen dat ik geen les had. Nu doe ik dat iets minder, maar als ik het doe vind ik dat heerlijk. Een paar weken geleden had ik het hele weekend het rijk voor mij alleen.
Kattenvrouwtje
Helemaal alleen ben ik natuurlijk niet, want ik verkeer thuis in het gezelschap van onze twee poezenbeesten Kee en Kato. Daar heb ik in principe net zulke gesprekken mee als met een mens. Vooral Kee praat graag terug en kijkt me begrijpend aan als ik haar vertel over mijn dag of wat ik wil koken. Ik praat gewoon graag met katten. Als ik er op straat één zie lopen zeg ik altijd even gedag. Tja, voor nu wel even genoeg bekentenissen wat betreft rare gewoontes.
Ha, je bent niet afgehaakt na mijn kattenvrouwtje verhaal. Mooi. Ik was dus een weekend home alone. Ik maak dan altijd de wildste plannen en bedenkt een hoop leuks wat ik ga doen alleen. En dan niet wild stappen in mijn eentje en tot midden in de nacht in de kroeg hangen. Die wilde plannen hebben altijd te maken met eten. Wat ga ik maken? Wat haal ik in huis? Ik probeer altijd iets te kiezen waar mijn lover niet echt dol op is. Kaasfondue met alles erop en eraan. Een bijzondere pasta met kaas. Of een kaasplankje met allerlei lekkere kaasjes en wie weet wat gedroogde worst en zo. Behoorlijk kaasgeoriënteerd als ik dit zo terug lees. Ik zei dus, ik probeer, want negen van de tien keer valt mijn plan om wat voor reden dan ook in het water.
Rijkelijk vloeiende wijn
Dit weekend stond een kaasplankje op het denkbeeldige programma. Een paar weken daarvoor at ik taleggio en dat vond ik zo fantastisch dat ik allemaal Italiaanse kaasjes wilde kopen en dan alleen dat ging eten. Met een fles goede wijn erbij. Die wijn die vloeide ’s middags al rijkelijk toen ik vriendje Maus hielp met foto’s maken voor zijn webshop Made by Maus and More. Hij verkoopt geweldige shadowboxen. Klik vooral even op de link. Dan zie je hoe tof ze zijn. Eenmaal thuis moest ik echt niet denken aan een kaasplankje. 1. Omdat ik dan nog langs allemaal verschillende winkels moest om alles te verzamelen en 2. die wijn die dus rijkelijk vloeide.
Wauw!
In de loop van de avond kreeg ik toch wel weer trek en toen bedacht ik dat ik voor gemak ging. Niet bestel of afhaal makkelijk, maar lekker een pasta. Spicy, zout en knoflook, daar had ik zin in. Ik heb nog nooit pasta aglio e olio gemaakt. Pasta met veel knoflook en olijfolie, dat werd het dus. Ik voegde daar nog wat gedroogde chilipepertjes aan toe. Spicy dus. Voor de zoutbehoefte gebruikte ik ansjovis. Ondanks dat het een probeersel was, kon het niet anders dan lekker zijn. In de pan raspte ik er alvast wat Parmezaan over. Enige wat ik kan zeggen is WAUW! Wat een smaken. Geweldig gewoon. Ik at twee grote borden vol spaghetti leeg. Als er al sprake was dat er een kater aankwam door de wijntjes, had ik die bij deze zeker getackeld. Of dat echt zo is, weet ik niet, maar met een placebo effect neem ik ook genoegen.
Ben je een avond alleen? Verwen je zelf dan met deze pasta. Ben je niet alleen? Maak hem dan ook gewoon. Voor jezelf en voor je eetdate. Terwijl de pasta kookt, maak je de saus. Dat betekent dus dat je binnen een kwartier aan tafel kunt!
Pasta aglio e olio met rode peper en ansjovis
Voor 4 personen
Dit zit erin:
400 gram pasta, ik gebruik spaghetti van De Cecco
2 blikjes ansjovis, op basis van olijfolie
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 eetlepel gedroogde chilipepers
Olijfolie
Klein bosje basilicum, grofgehakt
Parmezaanse kaas
Zwarte peper
Zo maak je het:
Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een wok en laat goed heet worden. Als de olie heet is, voeg je de gedroogde chilipepers en knoflook toe. Laat even bakken. Let op dat de knoflook niet verbrand, dat zorgt voor een bittere smaak. Na een paar minuten leg je de ansjovis in de pan. Die hoef je niet in stuken te snijden want de visjes smelten vanzelf. Uiteindelijk wordt het een mooi geheel.
Giet de spaghetti af en bewaar een beetje kookvocht. Doe de spaghetti samen met een scheutje kookvocht bij de saus met ansjovis. Meng goed en breng op smaak met zwarte peper. Voeg als laatste wat Parmezaanse kaas en basilicum toe.
Eet bij deze pasta een heerlijke rucola salade met een dressing van balsamicoazijn en olijfolie.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag Little Spoon op Instagram of op Twitter.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Ellen zegt
Dit klinkt héérlijk! En die kattenverhalen klinken ook wel héél erg bekend. ;)
Stefanie zegt
Haha ook een kattenvrouwtje?