Met deze tzatziki aardappelsalade lijkt het even alsof je in Griekenland bent. Perfect voor op een zomerse dag, bij een barbecue of op een regenachtige dag, om te doen alsof het zomer is ;-). Lees snel verder voor het recept.
Gemak
Ik ga graag voor gemak. Want waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Zo leefde ik vorig jaar een paar weken uit mijn trolley. Die nog onuitgepakt in de slaapkamer lag, na een persreis naar Portugal. De garderobe wisselde en niet veel later lagen er kledingstukken in die nieuw waren of niet eens meegingen op de trip. Het zorgt overigens wel voor een grote bende, maar goed, ik trek de deur dicht en niemand die het ziet.
Zelf krieltjes schrappen
Bij eten ga ik minder snel voor gemak en is moeite doen geoorloofd. Vind ik dan. Mij zie je niet snel in de supermarkt, voor de koelingen met voorgesneden groentes of voorgekookte aardappelen. De smaak vind ik niet fantastisch en de manier van snijden is dan weer niet zoals ik wil, bij mijn eten. Daarom ben ik zo’n gek die haar krieltjes zelf schrapt. Ik vertel je, dat is best een klus als ze heel klein zijn en je een kilo te gaan hebt. Vergelijk het met Hollandse garnalen pellen. Ook zo’n rotwerk. Daarom laat ik dat dan ook aan de visboer over. Betrapt ;-)
De krieltjes waren deze keer zo mini, dat ik besloot ze enkel te halveren. Dan zie je de schil, maar ook wat van de binnenkant van de aardappel. Dat vind ik er altijd mooi uitziet. Dit gecombineerd met de frisse tzatziki, die je zelf echt in een paar minuten maakt, zorgt ervoor dat deze aardappelsalade een perfect gerecht is voor warme en zomerse dagen. Eet het bij een barbecue. Of als lunch, ook heel lekker. Alhoewel dat niet aan te raden is als je ’s middags nog allerlei belangrijke afspraken hebt. De hoeveel knoflook is namelijk niet mals.
Ik maakte deze tzatziki aardappelsalade voor Love my Salad. Dit is een super handig platform met eindeloze inspiratie voor saladerecepten.
Tzatziki aardappelsalade
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 1 kg krieltjes, ongeschild en gehalveerd
- 1/4 komkommer, geraspt
- 4 flinke eetlepels Griekse yoghurt
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- Sap van 1/2 citroen
- Klein bosje munt
- Zout
- Peper
- Olijfolie
- Tuinkers, voor de garnering
Zo maak je het:
- Kook de krieltjes in zo’n 5 tot 8 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen.
- Ga nu aan de slag met de tzatziki. Druk zoveel mogelijk vocht uit de komkommer. Dit doe je in een zeef.
- Meng de komkommer met de Griekse yoghurt, knoflook, munt, citroen, peper, zout en olijfolie. Proef of je de yoghurtsaus voldoende op smaak vindt.
- Schep nu door de gekookte krieltjes en garneer met wat olijfolie en tuinkers.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
In samenwerking met Love my Salad.
Geef een reactie