Mijn nieuwe ontdekking zijn witte stoofpeertjes. Dat stoofpeertjes niet altijd rood hoeven te zijn, bewijzen deze glanzende witte exemplaren wel. Zoet, kruidig en zacht. Heerlijk als bijgerecht tijdens je kerstdiner, of serveer zal als dessert. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder!
Kerstrecept
Jawel, dit is hem dan. Het allereerste kerstrecept van 2018 op Little Spoon. Wederom in samenwerking met Agrimarkt en dat vind ik super tof. Al voor de derde kerst op rij werken we samen om ervoor te zorgen dat heel Nederland (bij wijze van spreken dan) weer lekker eet met kerst. Niet te ingewikkeld en uren in de keuken staan, maar wel recepten die gewoon goed smaken, er mooi uit zien en een tikkeltje anders zijn.
Natuurlijk heb ik alles zelf geproefd en uitgebreid getest. Er is iemand die zich er voor moet opofferen. Laat ik dat dan maar doen. Stel je even voor hoe mijn huis eruit ziet na het koken van vijftien recepten. Verspreid over een aantal dagen, maar toch. Gelukkig heb ik mijn grote liefde die helpt met opruimen, schoonmaken en een kleine peptalk als ik in gevecht ben met het licht op de donkere winterse dagen.
Gouden randje
Als ik zoveel gerechten kookt, eet ik natuurlijk niet alles zelf op. Al zou ik willen, het lukt me niet. Deze glanzende witte stoofpeertjes at ik op het eerste kerstdiner, ergens begin november. Een tafel vol met vrienden, een tafel vol met lekker eten en wijn glazen gevuld met wijn. Dat soort avonden hebben een gouden randje voor mij. Zeker als ze onverwacht later worden dan verwacht en de muziek harder gaat. Dat zware hoofd – oké, even eerlijk, mega kater – neem ik dan voor lief, want wat is er nou fijner dan samen zijn met mensen voor je van houdt?
Waar ik ook van ben gaan houden zijn deze glanzende witte stoofpeertjes. Wauw ik vond het echt fantastisch. Ze zijn zacht en zout. Een tikkeltje kruidig. Eet ze bij een hoofdgerecht, maar ook als toetje lijkt het me een goeie. Met iets van witte chocolade en zoute crumble of zo. Wat denken jullie? Goede combi toch? Ik kies trouwens een wijn met tonen van honing. Een beetje bloemig en niet al te fruitig. Dat past wat mij betreft het beste bij deze glanzende peertjes.
Ga je de witte stoofpeertjes maken? Laat je het me dan weten? Tag met op social media en gebruik #kerstmetLittleSpoon.
Glanzende witte stoofpeertjes
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 8 stoofpeertjes, gehalveerd en klokhuis verwijderd met een kleine lepel
- 100 g kristalsuiker
- 350 ml witte wijn, bijvoorbeeld Chardonnay met tonen van honing
- 3 steranijs
- 1 kaneelstokje
- 2 el honing
Zo maak je het:
- Doe de suiker, steranijs, kaneelstokje, 350 ml wijn en 100 ml water samen in een steelpan. Breng aan de kook.
- Voeg de peertjes toe aan de suikersiroop en kook op laag vuur, met deksel op de pan, tot ze zacht zijn. Houd rekening met 1 tot 1,5 uur.
- Haal de stoofpeertjes uit de pan. Kook het suikerwater in tot het ⅔ reduceert.
- Doe de stoofpeertjes er weer bij, samen met de honing. Laat nog 5 minuten zachtjes koken.
- Serveer de witte stoofpeertjes op een schaal. Schenk als laatste de suikersiroop erover.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
In samenwerking met Agrimarkt.
Geef een reactie