Nog een paar weken en dan is het weer voorbij. De aspergetijd. Tot eind juni is het belangrijk om dus zoveel mogelijk asperges te eten. Wat is het toch altijd weer smullen met dat witte goud. Vaak maak ik asperges op de traditionele manier, maar met zalm vind ik ook erg lekker. Nu wilde ik een keer iets anders proberen. Het werd deze variant met Hollandse garnalen en een frisse dragonsaus. En dit is nu direct mijn nieuwe favoriet.
Een tijdje terug heb ik wat nieuwe kruidenplantjes gekocht voor in mijn kruidentuintje. Kruiden uit eigen tuin vind ik fantastisch. Het is zo makkelijk en als je veel groene kruiden gebruikt ook nog eens lekker voordelig. Als je de kruiden even de tijd geeft om te aarden in de tuin worden de kleine plantjes bijna struiken. Althans zo is dat met mijn Rozemarijn gegaan bijvoorbeeld, of munt, dat explodeert gewoon. Ik kocht ook een dragonplantje. Laat dat nou net het plantje zijn dat een beetje achter blijft. Misschien moet hij gewoon nog even wennen. Voor de dragonsaus heb ik hem wel al een end gekortwiekt.
Ik vertel eerlijk, tot deze keer had ik nog nooit gekookt met dragon. Ik wist wel dat het heel goed combineerde met vis. Misschien heb ik het dan wel eens gegeten, maar dat weet ik niet meer zeker. Dragon heeft een hele bijzondere smaak. Een beetje peperig, maar ook iets van anijs. Heerlijk gewoon en echt de moeite waard om te proberen.
In de supermarkt pakte ik alweer een pak roomboter voor de dragonsaus, maar ik had meer zin in iets fris. Een saus op basis van roomboter en ei of roomboter en melk kan zo zwaar op de maag zijn. Het werd dus crème fraîche. Als je crème fraîche opwarmt in een pannetje daar de dragon en wat peper en zout aan toevoegt heb je de lekkerste dragonsaus die je je maar kunt voorstellen.
Witte asperges met Hollandse garnalen en dragonsaus
Voor 2 – 4 personen
Dit zit erin:
1 kilo witte asperges, geschild. Ik eet altijd graag veel asperges. Een pond eet ik met gemak weg. Aan jou dus hoeveel asperges je gebruikt.
200 gram crème fraîche
250 gram Hollandse garnalen
4 eieren
Bosje dragon, fijngehakt
Peper en zout
Zo maak je het:
Kook de asperges in een pan met ruim water en een snuf zout in 12 minuten gaar. Prik even met een vorkje erin om te checken of je de gaarheid goed vindt. Van mij mag de beet er nog wel inzitten. Wil je ze zachter? Kook dan wat langer. Leg de asperges, na het koken, op een theedoek zodat het meeste vocht daarin trekt en je asperges mooi droog worden.
Terwijl de asperges koken, kook je ook de eieren in een minuut of 7/8 gaar.
Schep de crème fraîche in een pannetje, voeg de dragon toe en warm op. Breng op smaak met peper en zout.
Pel de eitjes en prak ze in een kommetje. Verdeel nu de asperges over de borden, schep er wat dragonsaus, Hollandse asperges en ei overheen.
TIP! Dit is super lekker met gekookte krieltjes. Zowel geschild als in de schil. Houd het zo neutraal mogelijk.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.
Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?
alexa zegt
zo heb ik hem nog nooit gegeten maar ziet er wel erg lekker uit!
Anne zegt
Ga van het weekend gelijk eens asperges eten ..
Met deze crème fraiche en dragon klinkt erg goed!
Stefanie zegt
Het is heerlijk!