Deze köfte van rundvlees is echt een mega lekker recept om te bereiden op de barbecue. Ik eet er een pittig tomatendipje bij. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder.
Gelukkig
Oh jongens wat een zomer hè? Ik word zo gelukkig van dat mooie weer. Om allerlei praktische redenen. Bijvoorbeeld dat ik ‘s ochtends niet twijfelend voor de kast sta te peinzen of ik nu een lange broek of een jurkje met blote benen aan moet. En dan besluit in een luchtig pakje op de fiets te stappen om vervolgens in een plensbui te belanden. Maar vooral omdat ik intens geniet van koffie drinken in de ochtendzon, lunchen in de tuin, na werktijd naar het strand en ‘s avonds buiten eten. Stiekem kan ik me niet voorstellen dat dit mooie weer ooit ophoudt en dat mijn bruine gezicht over een maand of vier weer doorzichtig wit is.
Leven in het nu
Ik geniet maar gewoon van het moment. Want dat is alles wat je hebt. En eigenlijk is dat meer dan genoeg. Dat is iets waar ik mezelf steeds in train. Leven in het nu en minder piekeren over wat geweest is of wat nog komt. Laatst zei mijn reikibehandelaar: “verhuis van je hoofd naar je hart. En dat vond ik zo’n mooi advies van haar, dat ik me er elke dag bewust van ben. Minder denken, meer doen en vooral meer voelen.
En dat is direct ook de reden dat er de laatste tijd niet zoveel recepten op Little Spoon verschijnen. De afgelopen maanden heb ik zoveel recepten ontwikkeld voor opdrachtgevers dat het me niet lukt om jullie te voorzien van allerlei lekkers. Ik hoop dat jullie dat begrijpen en toch af en toe nog een kijkje komen nemen. Ik verwacht dat een beetje rust wonderen doet. Daarom hebben we sinds kort Hello Fresh. Ik werkte al een aantal keer samen met hen en de boxen bevielen altijd goed. Deze keer betaal ik het gewoon zelf en ben ik dolgelukkig als de box wordt bezorgd.
Köfte van rundvlees
Gelukkig had ik deze rundvleeskofte nog op de plank liggen. Jullie hadden het recept al een tijdje van me tegoed. Ik zeg maar zo, beter laat dan nooit ;-). Ik grill ze op de BBQ, maar in de pan kan natuurlijk ook. Erbij eet ik een pittige tomatendipje, deze Griekse salade met feta en platbrood. Wat mij betreft de perfecte zomerse maaltijd.
Köfte van rundvlees met pittig tomatendipje
Voor 4 personen
Dit zit in het pittige tomatendipje:
- Olijfolie
- 2 tl komijnzaad
- 2 tl kurkuma
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gedroogde chilipeper
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- ½ blikje tomatenblokjes
- 1 blikje tomatenpuree
- Peper
- Zout
- ½ bosje koriander, fijngehakt
- ½ bosje platte peterselie, fijngehakt
Dit zit in de kofte:
- 500 gr mager rundergehakt
- Garam masala naar smaak, ik gebruik zeker een 1 a 2 eetlepels
- 5 takjes tijm, enkel de blaadjes
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- Peper
- Zout
- Olijfolie
Zo maak je het pittige tomatendipje:
- Verhit de olijfolie in steelpan. Bak op een laag vuur de komijnzaadjes, kurkuma, paprikapoeder, gedroogde chilipeper en knoflook aan.
- Voeg na een paar minuten de tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Breng aan de kook en laat een minuut of 5 pruttelen. Breng op smaak met peper en zout en voeg de fijngehakte kruiden toe.
- Om het dipje iets gladder te maken, kun je het eventueel even met de staafmixer fijnmaken.
Zo maak je de köfte van rundvlees:
- Steek de barbecue aan.
- Meng in een kom het gehakt met de garam masala, peper, zout, tijm en knoflook.
- Verdeel het in 4 porties. Vorm met je handen langwerpige balletjes en prik ze aan een metalen spies. Smeer de köfte van rundvlees in met olijfolie.
- Grill de köfte aan beide kanten tot ze mooi goudbruin zijn.
- Serveer met het pittige tomatendipje.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie