Pasta met pesto is zo’n gerecht wat eigenlijk altijd smaakt en wat je helemaal naar wens kunt aankleden. Dit moet je gewoon een beetje zien als een DIY pasta. Ik geef je de basis en je kunt erdoor en ernaast eten wat jij lekker vindt, waar je op dit moment zin in hebt of wat er nog in je koelkast ligt. Ik pak sowieso graag naar pasta als ik inspiratieloos in de keuken sta. Niet altijd slim want pasta gaat voor mij hand in hand met Parmezaanse kaas. Het liefst lekker veel. Pasta met een verse tomatensaus is ook altijd goed. Wat tomaten grof hakken en bakken met een beetje knoflook. Leuk de boel wat op met een rood pepertje, of kappetjes en ansjovis en basilicum en je bent al een heel eind. Pasta heeft niet zoveel nodig om lekker te zijn. Knoflook, een rood pepertje en Parmezaanse kaas, ja weer die Parmezaan, bij elkaar staat ook al garant voor een fantastisch maaltje. Zeker als je er een goed biefstukje naast eet.
Het zal je dan ook niet verbazen dat deze pasta is ontstaan toen ik in de keuken aan het rondscharrelen was om te kijken wat we nog in huis hadden. Basilicum, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas heb ik eigenlijk altijd in huis, dus pesto is dan zo gepiept. Op de markt kocht ik vorige week groene asperges. Die keer dat ik zonder boodschappenlijstje naar de markt ging en gewoon kocht waar ik zin in had. Met als doel te koken met wat er in de koelkast ligt. Een beetje creativiteit op z’n tijd kan nooit kwaad. Het heeft me al twee leuke en lekkere recepten opgeleverd die ik nu met jullie deel. Herinner je de makreelsalade met gekarameliseerde venkel nog van zondag? Mission accomplished I must say! Ik had ook nog een restantje zeekraal. Tel de pesto, groene asperges en zeekraal bij elkaar op en je krijgt deze heerlijke pasta.
Het is natuurlijk nog geen seizoen voor Nederlandse groene asperges en al helemaal niet voor zeekraal. De groente die ik nu gebruik komen uit verre en warme oorden. Ik kan echt niet wachten tot we ook weer Nederlandse zeekraal hebben. Die is smaakvoller en minder hard. Nog even geduld.
Welk gerecht maak jij graag als je niet veel inspiratie hebt? Ik ben benieuwd!
Pasta pesto met zeekraal en groene asperges
Voor 2 personen
Dit zit erin:
250 gram pasta
1/2 bos groene asperges, de uiteindes eraf gesneden
Handje zeekraal
150 milliliter Groene pesto zonder poespas
Olijfolie
1/2 limoentje
Parmezaanse kaas
Zo maak je het:
Kook de pasta zoals op de verpakking staat.
Laat een grillpan heet worden, ondertussen hussel je de groene asperges in een kom met wat olijfolie. Als de pan goed heet is, grill je de groene asperges aan beide kanten een paar minuten.
De zeekraal roerbak je heel kort in een hete wok met een klein beetje olijfolie.
Als je de pasta hebt afgegoten, schep je de pesto, zeekraal en een klein beetje limoensap erdoor. Meng goed.
Schep de pasta op een bord, leg er een paar groene asperges bovenop en rasp er wat Parmezaanse kaas overheen.
Tip! Dit gerecht is ook heerlijk koud als pastasalade. Snij de groene asperges dan in stukjes en schep ze door de pasta.
Tip2! Een gebakken zalmpje ernaast of stukjes gerookte zalm door de pasta is ook verrukkelijk.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.
Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?
Ellen zegt
Mmm, een heerlijk lente gerechtje. Ik heb zeekraal eigenlijk nog nooit gegeten, maar het klinkt lekker! :)
littlespoon zegt
Zeekraal is echt super lekker. Ze verkopen het bij de NL’se AH. Misschien ook wel in Antwerpen?