Wil je vanavond een lekkere salade maken? Ga dan voor deze aardappelsalade met ansjovis en salie. Die twee combineren zo goed met elkaar. Perfect gerecht voor een zwoele zomerdag. Alhoewel ik dit ook best lust als het ijskoud is buiten.
Wat in het vat zit…
Wat in het vat zit verzuurt niet, zo luidt het alom bekende spreekwoord. En ja hoor, het is ook helemaal waar. Ik bekeek wat oude foto’s van vorig jaar en ontdekte deze aardappelsalade met ansjovis en salie ineens weer. Gelukkig zat het recept en niet de aardappelsalade zelf, in het vat. Zeker weten dat het niet aangenaam riekt als je een vat opent met daarin een salade van vorig jaar.
Fishtales
Ik snap niet precies waarom de salade op de plank is blijven liggen. Best stom en jammer eigenlijk, want de combinatie van aardappel met ansjovis en knapperig gebakken salieblaadjes is fantastisch lekker. Het recept is trouwens geïnspireerd op een recept van Fishtales. De blikjes van deze ansjovis zijn bij mij favoriet. Ook de andere visconserven zijn goed te doen. Eet de salade bij een barbecue of op een warme zomerdag. Glas koele wijn erbij, vis van de grill en je feestmaal is compleet.
Aardappelsalade met ansjovis en salie
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 500 gr geschrapte krieltjes
- Olijfolie om de salie in te bakken
- Bosje salie, enkel de blaadjes
- 4 el extra vergine olijfolie, om de salade aan te maken
- 2 el witte azijn
- 5 takjes platte peterselie, enkel de blaadjes fijngehakt
- 1 blikjes ansjovis, uitgelekt
- Zwarte peper
Dit heb je nodig:
- Pan
- Koekenpan
- Bord met velletje keukenpapier
Zo maak je het:
- Kook de krieltjes met zout in circa 8 minuten beetgaar. Giet af en laat uitstomen.
- Giet wat olijfolie in een koekenpan en als deze goed heet is leg je de salieblaadjes erin. Bak ze tot ze knapperig zijn, haal ze daarna uit de pan en leg de salieblaadjes op een bord met daarop een velletje keukenpapier.
- Doe de krieltjes in een grote schaal. Voeg de witte wijnazijn en olijfolie toe. Meng goed. Laat de aardappelsalade afkoelen.
- Voeg net voor je de salade serveert de platte peterselie en ansjovis toe. Leg de knapperige salieblaadjes erop. Breng op smaak met zwarte peper.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Ianna zegt
Superleuk recept! :)
Stefanie zegt
Thanks lady!