Eet je graag Aziatisch? Maak daar dan eens deze snelle pittige komkommer kimchi bij. Echt een lekkere salade die fris, zoet en spicy tegelijk is. Benieuwd hoe je het maakt? Lees dan snel verder.
Kimchi
Al een hele tijd wil ik zelf kimchi maken. Ik heb echt geen idee hoe ik moet beginnen. Ja, bij het begin hoor ik je zeggen. Dat is ook zo, maar toch vind ik het lastig. Ik vind ingemaakte en zure groente echt heerlijk. Daarom was ik ook zo blij dat ik dit recept op internet tegen kwam. Het deed me denken aan de komkommerkimchi die ik at in Hongkong bij Sang Choi Baos. Dat paste daar zo mooi bij. Toen ik zelf aan de slag ging met deze baos van sla ging ik dus ook aan de slag met deze spicy komkommersalade.
Het is denk ik niet echt kimchi, want volgens mij heeft het meer tijd nodig. Lekker is het wel en vooral ook makkelijk. Pas wel op het toevoegen van de gedroogde chilipepertjes. Als je uitschiet, komt de stoom uit je oren. En dat wil je niet. Denk ik.
Snelle pittige komkommer kimchi
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 4 theelepels sesamzaadjes
- 1 komkommer, gehalveerd, zaadlijsten verwijderd met een lepel en in dunne plakjes
- 3 lente-uitjes, in dunne ringen
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 2 theelepels gedroogde rode chilipeper vlokken
- 3 eetlepels sojasaus
- 4 theelepels rijstazijn
- 4 theelepels suiker
- 2 theelepels sesamolie
Dit heb je nodig:
- Koekenpan
- Schaal
- Snijplank + mes
Zo maak je het:
- Rooster de sesamzaadjes kort in een droge koekenpan. Let op dat ze niet verbanden.
- Doe de lente-uitjes samen met de knoflook bij de komkommer in een schaal. Voeg daar de rode chilipepers, sojasaus, rijstazijn, suiker en sesamolie aan toe. Proef en breng zo nodig meer op smaak.
- Meng goed en serveer direct of zet in de koelkast tot je de snelle pittige komkommer kimchi gaat eten.
TIP! Deze snelle, pittige komkommer kimchi is heerlijk bij deze Sang Choi Baos die ik in Hongkong proefde.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie