Serveer bij je kerstdiner ook wat heerlijke groene wintergroente. Deze groentjes zijn net even anders en daarom ook zo mega lekker.
Gek
Vroeger had ik je voor gek verklaard als je me vertelde dat ik vrijwillig spruitjes en sperziebonen ging eten. Samen met de broccoli die ik altijd wel oké vond. Nu geniet ik er oprecht van. Vooral deze combinatie met knoflook en parmezaanse kaas. Wie weet verklaar jij mij nu voor gek, maar ik word heel blij van een bordje van deze groente.
Bruin snoetje
Ik had altijd alleen wel een probleem. Die mooi fris groene groentjes werden bij nogal eens bruin. Kijk, ik word blij van een bruin snoetje bij mezelf. Maar eerlijk is eerlijk, bruin getint is bij spruitjes nou eenmaal niet zo’n smakelijk zicht. Ik vertelde het mijn moeder. Moeders zijn altijd redders in nood als het aankomt op problemen oplossen die ontstaan in de keuken. Of eigenlijk problemen in het algemeen of course. Ik vertelde van de verkleurde groente en toen gaf zij me de tip om de groente niet met water en al aan de kook te brengen, maar pas in de pan te doen als het water al kookt. Tja, zo simpel eigenlijk, maar het resultaat mag er zijn.
Groene wintergroente
Bijgerecht voor 4 personen
Dit zit erin:
- 200 gram Franse sperzieboontjes, uiteinden verwijderd
- 200 gram spruitjes, uiteinden verwijderd
- 200 gram broccoli, in roosjes
- Stuk Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- Olijfolie
- Peper en zout
Dit heb je nodig:
- Pan
- Wok
- Rasp
Zo maak je het:
- Zet een grote pan water op. Als het water kookt voeg je als eerste de spruitjes toe, dan de sperzieboontjes en als laatste de broccoli. De groente kook je respectievelijk, 10 tot 12 min, 8 tot 10 min en 6 tot 8 min.
- Terwijl de groente kookt, verhit je olijfolie in een wok en bak je hierin de knoflook. Pas op dat de knoflook niet bruin wordt.
- Giet de groente af en voeg het bij de knoflookolie.
- Schep de Parmezaanse kaas erdoor. Meng goed en serveer.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Janny zegt
Ik kook de groenten ook zo en zonder deksel op de pan, voor de mooie groene kleur.
Stefanie zegt
Ik doe het nu ook nooit meer anders. Het ook wil ook wat ;-)