Een tafel vol met bakjes, schaaltjes en zelf je tortilla’s vullen met kip, salsa en chipoltemayonaise. Dit klinkt toch als een hele fijne bezigheid voor het weekend? Vandaag krijg je van mij het recept!
Verslaafd
Ik weet niet wat het is, maar de laatste tijd ben ik verslaafd aan Mexicaans eten. De smaken van limoen, koriander, avocado, chipolte, jalapeño’s, ik vind het allemaal even lekker. Dit alles gecombineerd al helemaal. Deze tortilla’s gevuld met kip, salsa en chipoltemayonaise staat de laatste tijd verdacht veel op tafel in huize Spoon.
Voornemens
Het idee deed ik op in het kookboek Wat Katie Eet van Katie Quinn Davies. Een prachtig kookboek, waar je eindeloos in bladert. De foto’s zijn schitterend en zorgen ervoor dat je het gerecht het liefste zo uit het boek pakt en opeet. Jammer, dat gaat. Ondanks de hiervoor genoemde redenen maakte ik enkel nog maar dit recept. Mijn voornemen is om daar snel verandering in te brengen, maar goed, ik heb zoveel voornemens. Ik zie dus wel.
Katie maakt zelf de chipoltemayonaise. Dat probeerde ik ook. Twee keer zelfs. Op de één of andere manier faalde ik hier jammerlijk in. Wat ik mis deed, weet ik niet, want normaal is mayo maken niet zo’n probleem voor mij. De eerste keer klopte ik de mayonaise met de hand. De tweede keer dacht ik slim te zijn en de staafmixer erbij te pakken. Het bleef een soort vloeibare saus. De details bespaar ik, want er was niets lekkers aan.
Ik besloot om gewoon wat chipolte hotsauce door mayonaise, uit een pot, te kloppen. Kies dan wel echt voor hele lekkere en het liefst een tikkeltje zure. Die combinatie vind ik verrukkelijk, maar dat is natuurlijk smaak. Heeft je supermarkt nou geen chipotle hotsauce, gebruik dan tabasco. Alhoewel dit wel echt minder lekker is. Ook dat is weer persoonlijk, of course.
Gezellig
Zet alle bakjes met ingrediënten in het midden van de tafel, de tortilla’s erbij en laat iedereen ze zelf vullen. Dat is hartstikke gezellig. Ik zeg eerlijk, het is niet een gerecht wat binnen twintig minuten op tafel staat, maar als je eenmaal een hap neemt van zo’n goed gevulde tortilla weet je dat het de moeite meer dan waard was.
Benieuwd geworden naar het boek ‘Wat Katie Eet’? Je bestelt het hier:
[bol_product_links block_id=”bol_56c6bd0881890_selected-products” products=”9200000011255049″ name=”Wat Katie Eet” sub_id=”” link_color=”FFFFFF” subtitle_color=”FFFFFF” pricetype_color=”FFFFFF” price_color=”FFFFFF” deliverytime_color=”FFFFFF” background_color=”F5AAAD” border_color=”F5AAAD” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Tortilla’s gevuld met kip, salsa en chipoltemayonaise
Voor 4 personen
Dit zit de tortilla’s gevuld met kip:
- 600 gram kippendijen, in stukjes
- Sap en fijn geraspte schil van 2 limoenen + extra schijfjes voor serveren
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- Bosje munt, fijngehakt
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- Flinke portie guacamole
- Jalapeñopepers
- 8 bloemtortilla’s
Dit zit de salsa:
- 10 smaakvolle tomaten, zaadjes verwijderd en in stukjes
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 1 groene paprika, in stukjes
- 1 gele paprika, in stukjes
- Flinke hand rucola
- Klein bosje koriander, grofgehakt
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- Extra vergine olijfolie
Dit zit de chipoltemayonaise:
- 10 eetlepels mayonaise, ik gebruik mijn lievelingsmayo, namelijk Belze van Tons Mosterd
- Chipolte hotsauce naar smaak, ik gebruik deze, te koop bij AH
Dit heb je nodig:
- Wok
- Schaal
- Vershoudfolie
Zo maak je de kip:
- Doe de stukjes kippendij in een schaal en voeg de limoenschil- en het sap, olijfolie, knoflook, munt, peper en zout toe.
- Hussel alles door elkaar en dek af met vershoudfolie.
- Zet 30 minuten in de koelkast.
Zo maak je de salsa:
- Doe alle ingrediënten voor de salsa in een schaal.
- Maak aan met witte wijnazijn en olijfolie
Zo maak je de chipoltemayonaise:
- Schep de mayonaise in een schaaltje. Druppel er chipoltesaus naar smaak in.
Zo maak je de tortilla’s:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verhit olijfolie in een wok en bak hierin de kip gaar. Schep in een schaal.
- Leg de tortilla’s kort in de oven. Niet te lang, want dan worden ze hard en kun je er geen pakketje meer van vouwen.
- Zet de kip, chipoltemayonaise, salsa, tortilla’s en guacemole op tafel. Iedereen vouwt nu zelf zijn tortillapakket.
- Smeer de tortilla in met chipoltemayonaise, paar eetlepels salsa, stukjes kip en plakjes jalapeño. Houd je van spicy? Druppel er dan nog wat extra chipoltesaus over.
- Vouw het onderste kwart van de tortilla gedeeltelijk over de vulling. Vouw daarna de zijkanten naar binnen. Zo krijg je een pakketje wat aan de bovenkant open is.
- Schep wat guacamole ernaast en smullen maar.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Deze pagina bevat affiliate links. Wanneer jij iets koopt via Bol.com, ontvangt Little Spoon een klein percentage. Jij betaalt niets meer dan normaal en ik heb de mogelijkheid om te investeren in Little Spoon en mijn website nog leuker en beter te maken.
Geef een reactie