Stamppot rauwe andijvie is wel één van mijn favorieten. Zeker deze variant met met blokjes fenegriek kaas, rode ui en cheese cripsy uitjes. Lees snel verder voor het recept.
Sommige kleine kinderen willen bij al hun eten een flinke schep appelmoes. De ander gaat liever voor ketchup. Ik zag dat als kleine uk toch net wat anders. Blokjes of geraspte kaas, waren mijn appelmoes. Ik vond alles lekker, als er maar kaas over, op, onder, of door zat. Heel eerlijk gezegd is dat nog niet veranderd. Alhoewel ik nu ook alles lust zonder kaas. Dat was vroeger wel anders. Zeker bij heel veel groentes. Stel je voor, spruitjes zonder kaas of spruitjes met kaas? Stamppot prei met blokjes kaas erdoor of stamppot zonder die goudgele blokjes? Ik weet het antwoord wel.
Ik herinner me nog goed de stamppot rauwe andijvie. Met spekjes en voor mij met kaas. En dan niet de geraspte variant, maar blokjes jonge kaas. Van de kaasboer die elke woensdag aan de deur kwam. Ik mocht de blokjes zelf door de stamppot scheppen. Dat zorgde ervoor dat ze niet helemaal smolten, maar wel zacht werden. Dat vond ik zo lekker. En nog steeds doe ik het op deze manier.
De stamppot rauwe andijvie, waar ik vandaag het recept van deel, is er één die ik als kind ook fantastisch had gevonden. Wel iets anders dan de traditionele variant. Met de aardappels kook ik een teentje knoflook mee. Deze stamp ik erdoor. Dat geeft direct zo’n lekkere smaak. Ook wat gefruite rode ui voeg ik toe. En natuurlijk de rauwe andijvie en blokjes fenegriekkaas. Dit smaak een tikkeltje nootachtig. Lekker om zo te eten, maar door deze stamppot is het ook te gek. Ik kies trouwens voor koemelk kaas, maar geiten fenegriek is ook een aanrader. Omdat stamppot zacht is en ik wel van iets knapperigs houd, garneer ik mijn bordje met crunchy gebakken uitjes van Crispy Salad Topping. Ik kies voor, hoe kan het ook anders, de smaak kaas.
Ik deelde eerder al een mega lekkere shakshuka van zoete aardappel met paprika cripsy uitjes, een linzensalade met geroosterde wortels, groene kruiden, yoghurtdressing en garlic pepper crispy uitjes en een zuurkool ovenschotel met bacon crispy uitjes. En wat dacht je van deze gado gado salade? Op de website The Crispy Tastemaker vind je nog meer lekkere recepten.
Doe je al mee met de winactie op Facebook?
Je maakt kans op een ballonvaart voor 2 personen! Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een foto van je lievelingssalade te delen, met daarop je favoriete smaak Cripsy Salad Topping. Nieuw in het schap bij Jumbo. Ik verloot ook nog eens 25 pakketten met alle smaken Crispy Salad Topping.
Hoe en waar deel je je foto?
Dit kan onder het Facebook bericht. Klik daarvoor op DEZE LINK of deel je foto op Instagram met #CrispyOnlineBattle. Geen Facebook? Stuur dan een mail naar Stefanie@littlespoon.nl.
Dubbel kans maken op de ballonvaart in de grootste ui van de wereld?
Op de Facebookpagina van The Cripsy Tastemaker wordt deze prijs ook weggegeven!
Stamppot rauwe andijvie met blokjes fenegriekkaas, rode ui en cheese cripsy uitjes
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in gelijke stukken
- 1 teen knoflook, gepeld
- 200 ml melk
- 50 gram roomboter
- 1 el crème fraîche
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 200 gr andijvie, fijngesneden
- 150 gr fenegriek kaas, in blokjes
Dit heb je nodig:
- Steelpan
- Grote pan
- Stamper
- Koekenpan
Zo maak je het:
- Maak de aardappelpuree: Kook de aardappels en de teen knoflook met zout in 20 minuten gaar. Zorg dat ze echt goed gaar zijn. Verwarm de melk in een steelpannetje. Giet af en schud op. Als de aardappels nog te nat zijn, zet je de pan op een zacht vuurtje zodat ze iets droger worden. Stamp de aardappels een klein beetje en schenk wat melk erbij. Meng goed en herhaal tot alle melk door de aardappels zit. Schep nu de roomboter en crème fraîche erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
- Fruit de rode ui: Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan en fruit de rode ui tot hij zacht is en licht karameliseert.
- Maak de stamppot: Voeg de andijvie en het grootste gedeelte van de rode ui toe. Meng goed en schep als laatste de blokjes fenegriek kaas toe.
- Garneer de stamppot: verdeel er de overgebleven rode ui over.
- Maak af met een handje Crispy Salad Topping Cheese.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
In samenwerking met TOP Taste.
Geef een reactie