De Vluchthaven in Bruinisse, dit is zo’n plek waar je komt en niet meer weg wil. Eén van mijn favoriete restaurants om in de zomermaanden te genieten van lekkers uit de zee. Als ik er kom blijf ik direct een hele middag plakken. Benieuwd waarom? Dat ga ik je vertellen.
Verrassing!
Lees je wel eens een Delicious? Dan ken je vast die fijne aanbiedingen achterin voor een uitgebreide lunch of diner bij een super leuk restaurant. Ondanks jaren van trouwe abonnee maakte ik nooit gebruik van zo’n aanbieding. Te ver weg, te laat met reserveren, toch niet helemaal mijn type restaurant. Nou goed, er was altijd wel wat. Tot ik las over de lunch die Delicious organiseerde bij De Vluchthaven in Bruinisse. Kreeft, krab, schelpjes, wijn, niet te ver rijden, ik was direct enthousiast en reserveerde als verrassing voor Ruben een tafeltje. Eerlijk is eerlijk een verrassing met een dubbele agenda natuurlijk en uiteindelijk geen verrassing omdat ik het gewoon niet voor me kon houden. Ach ja, wat maakt het uit, na die lunch bij De Vluchthaven had ik er een favoriet restaurant bij.
Puur en zonder poespas
De Vluchthaven is zo’n plek waar je wil blijven, waar je uren wil genieten van de omgeving en natuurlijk al het lekkers op je bord. Alles klopt er. Het eten is geweldig. Bij De Vluchthaven eet je zonder poespas. Pure en eerlijke ingrediënten van het seizoen en uit de regio. Er is geen menukaart maar een groot krijtbord waar de jongens en meiden van de bediening mee aan tafel komen. Met zo’n geweldige locatie aan de Oosterschelde kan het bijna niet anders dat er een hoop moois uit de zee op de kaart staat.
Pelgarnaaltjes
Mijn laatste bezoek aan De Vluchthaven was met mijn lieve vriendinnen An en Fen. Onze lunch begonnen we in het zonnetje op het terras met een glas Cava en wat pelgarnaaltjes. Een perfecte start van een etentje want de prikkelende bubbeltjes van de Cava en het pellen van de Hollandse garnalen zorgen ervoor dat we niet kunnen wachten tot we van alles van kunnen proeven.
Signature dish
Mijn grote favoriet is de signature dish van JP (Arkenbout, chef en eigenaar). Gegratineerde oesters, scheermessen van de grill en kokkels bereid met veel verse basilicum, tomaat en knoflook. Omdat ik het aan jullie verplicht ben om zoveel mogelijk van de kaart te proeven bestelden we ook nog een Brandt & Levie plank, met pancetta, paté en natuurlijk de beroemde gedroogde worst. Ook vleesliefhebbers zijn bij De Vluchthaven dus aan het juiste adres.
Huiselijk sfeertje
Voor het hoofdgerecht verkassen we naar binnen. Het gaat regenen. We hebben een paar uurtjes zon meegepakt en binnen zitten is ook geen straf. Het restaurant heeft rondom ramen zodat je ook hier een te gek uitzicht hebt. Kleine tafeltjes met verschillende stoeltjes, verschillende vazen met bloemen en veel boeken zorgen voor een fijn huiselijk sfeertje. We bestellen een Noordzeekrab en inktvis. Onze vingers eten we er bijna bij op, zo lekker. Ondanks dat we al aardig vol zitten, delen we ook nog een toetje. Een klein cheesecakeje met rabarber, rabarbersorbetijs en huisgedraaid vanille-ijs met een kletskop. Ik denk dat ik hierbij niet hoef te vertellen dat dit geweldig was?
De Vluchthaven is elk jaar geopend van 1 april tot 1 oktober. Je hebt nog even dus om een ritje te maken naar Bruinisse. Echt doen hoor!
Brasserie Vluchthaven
Zijpe 1
4311 RK Bruinisse
Website
Heb jij wel eens gegeten bij De Vluchthaven of ben je dat van plan? Ik ben benieuwd en laat het me weten! Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.
Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?
Geef een reactie