Ga je borrelen met hapjes? Maak dan eens deze tortilla met chorizo en geitenkaas! Super lekker. Lees snel verder voor het recept.
Borrelcultuur
Borrelen is toch wel één van mijn meest favoriete bezigheden. En dan niet per se voor de drankjes. Hoewel ik echt geen nee zeg tegen een goed glas wijn of met zorg gemixte G&T, maar het zijn vooral de hapjes waar mijn hartje sneller van klopt. Kleine stukken van het één of het ander. Van alles proeven, broodjes besmeren, kaas aansnijden en plakjes gedroogde worst eten. Toen ik laatst op roadtrip was door België en Frankrijk viel me op dat je daar een veel mindere borrelcultuur hebt dan in Nederland. De Belgen en Fransen lunchen uitgebreider en drinken daarom aan het einde van de middag wel een glas wijn, maar zonder die door mij geliefde borrelplank. Althans, dit is mijn eigen verklaring. Wie weet kan het wel, maar de tafeltjes, zijn op wat glazen na, verdacht leeg.
Borrelplanken
Zodra ik in een restaurant of op een terras iets te drinken bestel, wil ik ook iets eten. Dat hoort nou eenmaal. Vind ik dan. Ook thuis maak ik graag borrelplanken. Ik scharrel wat in de kasten, duik de koelkast in en stel iets samen, met wat er is. Soms doe ik wat meer moeite. Net als laatst, toen ik deze tortilla met chorizo en geitenkaas bereidde voor de paasfolder van Agrimarkt. Oh wat was dat lekker. Je kunt het ook als avondeten serveren, maar ik kies ervoor om er kleine blokjes van te snijden voor bij de borrel.
De chorizo bak ik eerst kort aan en dat zorgt voor zoveel smaak. Combineer dat met ui, gegrilde paprika, wat aardappel en zachte geitenkaas. Je weet niet wat je proeft. Die laatste vervang je trouwens net zo makkelijk voor Manchego. Glas cava erbij en genieten maar!
Tortilla met chorizo en geitenkaas
Voor 24 stukjes
Dit zit erin:
- 100 gr chorizo, in blokjes
- 1 ui, in halve ringen
- 6 eieren
- 100 gr zachte geitenkaas
- 5 takjes platte peterselie, enkel de blaadjes fijngehakt
- 100 gr gegrilde paprika uit een pot, in blokjes
- 450 gr voorgekookte aardappelblokjes
- Olijfolie
- Peper
- Zout
Dit heb je nodig:
- Snijplank + mes
- Koekenpan
- Bord met keukenpapier
- Kom
Zo maak je het:
- Kook de aardappelblokjes in 8 minuten beetgaar.
- Bak de chorizo 3 minuten in een droge koekenpan. Haal uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
- Fruit in het overgebleven vet de uien. Voeg de aardappelblokjes toe en bak kort mee. Schep de chorizo terug in de pan en bak nog eens 3 minuten.
- Klop ondertussen de eieren met de gegrilde paprika, platte peterselie en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de helft van de zachte geitenkaas over de aardappel en schenk daarna het eiermengsel in de pan. Verdeel nu de rest van de geitenkaas over de tortilla.
- Zet het vuur laag. Bak de tortilla, met het deksel op de pan, in zo’n 30 minuten gaar of tot de bovenkant helemaal gestold is.
- Haal de tortilla met chorizo uit de pan en snijd in blokjes.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.
Jolanda zegt
Leuk recept en ruikt heerlijk! Helemaal gelukt tot ‘haal de tortilla met chorizo uit de pan en snij in blokjes’ ? Hoe krijg jij dit heel uit de pan? Tips zijn welkom!
Stefanie zegt
Haha ja dat kan een uitdaging zijn. Probeer het eens met een bord wat je op de pan legt. Daarna de pan voorzichtig omkeren en de tortilla ligt op het bord.