Hoe groente ook bereid is, ik vind het eigenlijk altijd wel lekker. Gekookte broccoliroosjes nam ik wel eens in een bakje mee naar kantoor. Met een beetje zout – ik ben een zoutlover dus niet een beetje maar gewoon lekker (veel) zout – is dat echt een prima tussendoortje. Voordeel van een flinke hoeveelheid zout is natuurlijk dat je op die manier ook veel drinkt. Hmm of werkt gezond eten en genoeg water drinken niet helemaal op deze manier?
Groente waar iets meer mee is gedaan dan enkel koken en wat op smaak brengen met zout vind ik nog lekkerder. Courgette, aubergine en tomaat uit de oven met veel knoflook en tijm, een salade met allerlei lekkers erdoor. Of deze worteltjes uit de oven die nog wat zoeter zijn door honing en een klein knispertje hebben door de sesam.
Ik wilde dit gerechtje al een tijdje maken en er lag al een paar weken een grote bos wortels in de koelkast. Wortels met loof want dat ziet er zo mooi uit op de foto. Je snapt ik doe natuurlijk alles, maar doen ook alles voor de perfecte foto ;-). Dat is niet helemaal waar want als ik echt zo graag de worteltjes met mooi en groen loof op de foto had willen zetten was het slim geweest om ze niet eerst drie weken in de koelkast te laten liggen. De wortels waren gelukkig nog lekker stevig, maar het loof tja wat zal ik daar van zeggen, daar was groen niet meer de hoofdkleur van. Gelukkig heb ik een hoop weggesneden en ziet het er wonder boven wonder toch nog lekker uit.
De combinatie van wortel met roomboter, zoete honing en de sesam is echt heel verrukkelijk. Dit bijgerechtje is perfect voor bij een couscoussalade, een kikkererwtenstoofpot, aardappeltjes uit de oven of als groentesnack.
Groente in de hoofdrol: Worteltjes uit de oven met honing en sesam
Bijgerecht voor 2 – 4 personen
Dit zit erin:
1 bos wortels met loof, geschrapt
1 eetlepel roomboter
1 eetlepel honing
Sezamzaadjes
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier
Snij het loof voor een groot deel van de wortels. Laat er nog een paar centimeter aanzitten.
Kook de wortels 3 minuten. Giet ze af en laat uitlekken. Doe de wortels terug in de pan en meng de roomboter en honing doorheen.
Leg de wortels op het bakblik en verdeel daar de sesamzaadjes overheen. Zet ze 15 minuten in de oven en daarna zijn ze klaar om lekker op te eten.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie