Deze gevulde paprika’s met tonijn, zwarte olijven, kappertjes en feta zijn een heerlijk maal voor een drukke doordeweekse dag. De vulling is zo gemaakt, daarna schuif je het de oven in en heb je er geen omkijken meer naar. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder. Vertel ik je ook nog welke fout ik altijd maak als ik een recept uit een kookboek maak.
Chagrijnig
Ik ben zo’n iemand die aan een recept begint zonder het eerst even te lezen. De ingrediëntenlijst heb ik uitgebreid bestudeerd maar hoe te maken, vergeet ik. Het gebeurt dus regelmatig dat ik aan het einde van de middag of eerder begin van de avond lees: laat minimaal vijf uur marineren, of laat compleet afkoelen en zet twee uur in de koelkast. Dat had ik dit weekend nog. Het is zo stom van mezelf. Ik word er stiekem ook chagrijnig van. Maar ja eigen schuld dikke bult.
Fiasco
Ik herinner me nog goed de eerste kerst met mijn lover. We waren net een maand of drie een setje. Mijn kookskills waren destijds nog iets minder ontwikkeld dan nu, maar ook toen had ik er een handje van, om zonder voorbereiding met een recept aan de slag te gaan. Als toetje stond een citroentaart gepland. Zo een waar je de bodem van bakt en de vulling stolt in de koelkast. Minimaal een nacht. Ik vond het allemaal al zo drillerig en warm, dat ik me afvroeg of het nog goed zou komen. Dat kwam het uiteindelijk wel maar dan een dag later. De gratin van aardappel en knolselderij was ook al zo’n fiasco. Alle twee veel te hard en niet zo lekker als ik hoopte. Gelukkig zat het met de liefde goed en in die staat van verliefdheid heb je helemaal geen eten nodig.
Mexicaans
Terug naar dit weekend. Ik wilde uitgebreid Mexicaans koken. Ook stonden deze gevulde paprika’s op het programma. Die maakte ik met twee vingers in mijn neus. Niet letterlijk natuurlijk. Dat zou een beetje vies zijn. Het plan was om op zondag alvast te koken voor maandag. Goed begin van de week. Ik het ook nog even op de foto zetten en er kwamen een hoop dingetjes tussendoor. Zoals Facebook en Instagram checken, op de bank Desperate Housewives kijken en meer van dat soort belangrijks. Je kent het wel.
Dramatisch
Toen ik eenmaal begon aan de chipolte kip ontdekte ik dat het echt een mega werk was om alles te maken. Alle bijgerechten, sausjes, dipjes toppings en meer van dat. Ineens was ik er zo klaar mee en wilde ik alleen nog maar liggen. Vreselijk dramatisch I know, maar ja een beetje drama op z’n tijd is zo erg nog niet. Vind ik. Denkt lover anders over. Ik speelde met het idee om dan maar deze overheerlijke gevulde paprika’s in de oven te schuiven maar dan zou mijn voordeel voor maandag in één klap weg zijn. Pff wat een dilemma’s. Uiteindelijk bestelden we Vietnamees en was ik weer blij.
Nog even terug naar de paprika’s. Ze zijn gevuld met een super lekker mengsel van tonijn, ansjovis, kappertjes, platte peterselie en rode ui. Bovenop feta. Oh zo lekker! Thanks voor het recept Loets. Maak er een lekkere tomatensalade en wat gekookte groene groente bij. Heb je een hartstikke gezond en makkelijk maaltje.
Gevulde paprika’s met tonijn, zwarte olijven, kappertjes en feta
Voor 2 tot 4 personen
Dit zit erin:
- 2 kleine rode uien, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 blikje ansjovis
- 2 blikjes tonijn op olijfolie
- 4 theelepels kappertjes
- 10 zwarte olijven, gehalveerd
- 2 eetlepels fijngehakte platte peterselie
- 3 paprika’s, gehalveerd
- Feta, verkruimeld
- Olijfolie
- Peper
Dit heb je nodig:
- Snijplank + mes
- Schaal
- Wok
- Ovenschaal of braadslede
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit de olijfolie in een wok en fruit de rode ui en de knoflook. Voeg na 5 minuten de ansjovis toe. Als deze helemaal gesmolten is, schep je alles in een schaal.
- Doe de tonijn, kappertjes, zwarte olijven en platte peterselie bij de ansjovis. Meng door en breng op smaak met zwarte peper. Eventueel nog wat zout, maar dat is eigenlijk niet nodig door de zoute visjes.
- Leg de paprika’s in een ovenschaal en vul ze met het mengsel. Verdeel er de verbrokkelde feta over en zet circa 20 minuten in de oven. Als de bovenkant licht bruin kleurt en de paprika’s lekker zacht zijn, haal je de paprika’s uit de oven.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie