Deze spaghetti met krab, tomaat en rode peper is één van de lekkerste die ik de laatste tijd at. Heel eenvoudig te bereiden, enige wat een beetje tijd kost is het koken van krab. Nu had ik het geluk dat ik die op een presenteerblaadjes kreeg aangeboden. Heb je dat geluk niet? Het is alle moeite waard.
Hobbyen
Of ik zin had om een beetje te hobbyen met Noordzeekrab? Vroeg Cas mij, de chefkok van het Zeeuws Mosselhuis in Westkapelle. Op een zonnige zondag aten we daar. Een heerlijke avond op het terras. Ik bestelde als hoofdgerecht Thaise groene curry met Noordzeekrab. Gevangen net voor de Zeeuwse kust. Exotische smaken gecombineerd met een echt Zeeuws product. Wauw, dat was zo lekker. Al mijn lievelingssmaken gecombineerd in één gerecht. Ik proefde echt Thailand. Ook op krab ben ik dol. Het peuteren en pielen om al het vlees maar uit de scharen te krijgen, dat vind ik heerlijk. Als iets mindfull of zen is, is dat het wel. Wat mij betreft dan.
Alleen in de rimboe
Toen we naar huis gingen, vroeg Cs dus of ik het leuk vond om wat krabben mee naar huis te nemen. Uh, ja natuurlijk. Wat denk jij dan? Maar ze leefde nog wel. Aj. Ja, dat is dan toch wel een probleem. Hoe hypocriet ook, ik moet er niet aan denken om een levende krab mee naar huis te nemen. Ik zou me er geen raad mee weten. Als ik alleen in de rimboe moet overleven word ik spontaan vegetariër denk ik. Wat ik al zei, behoorlijk hypocriet, want ik eet het allemaal wel. Met smaak zelfs.
Hamertje Tik
Gelukkig kon ik ook gekookte krab meenemen. Dat wilde ik wel. Een dag later maakte ik in alle vroegte, voor ik aan het werk ging, de krab al schoon. Het is even een klus en de kans is groot dat ik daar ’s avonds geen zin in heb. Zonder passend gereedschap, dus dan maar even de gereedschapskist van mijn lover induiken. Ik vond een kleine hamer, formaat Hamertje Tik en een tang waar ik de benaming niet van weet. Dat werk echt prima, maar ga wel een beetje voorzichtig te werk. Met een hele harde tik verbrijzel je de hele schaal en dat is niet lekker eten.
Fan-tas-tisch
Ik maakte deze spaghetti met krab, tomaat en rode peper en ik vertel je, het was fan-tas-tisch! Het krabvlees is een beetje zoet en dat smaak goed met de rode peper en tomaat. Ik moet wel iets eerlijk opbiechten. In deze pasta zit platte peterselie. Ik weet niet precies wat me bezielde, maar ik kocht het. In deze pasta hoort iets van een groen kruid en het lukte me niet iets te bedenken wat de peterselie kon vervangen. Salie, oregano, tijm, allemaal te heftig. Als je me al even volgt, weet ik dat ik peterselie heel vies vind. Maar weet je, stiekem viel het alles mee en wat het gewoon lekker in deze pasta. Verwacht nu geen overvloed aan recepten met dit groene kruid, maar eenmalig was het helemaal prima.
Aanrader
Het is echt aan te raden om verse gekookte krab te kiezen. Krab uit een blikje raad ik dan weer af. Persoonlijk vind ik dat helemaal niets. Waterig en flauw. Heb je geen zin of tijd om in de weer te gaan met verse krab? Vervang het dan door tonijn uit een blikje.
Spaghetti met krab, tomaat en rode peper
Voor 2 personen
Dit zit erin:
- 170 gram gekookt krabvlees
- 200 gram spaghetti
- 10 tomaatjes, in stukken
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- Sap en schil van 1 citroen
- 1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
- Verse platte peterselie, heel fijngehakt
- Olijfolie
- Peper
- Zout
- Pecorino
Dit heb je nodig:
- Vijzel
- Wok
- Pan
- Snijplank + mes
Zo maak je het:
- Kook de pasta al dente, volgens de kooktijd op de verpakking.
- Stamp de knoflook, samen met de rode peper en een scheutje olijfolie, in de vijzel tot een pasta.
- Verhit een klein scheutje olijfolie in de wok en pak hierin de rode peperpasta een paar minuten.
- Voeg de citroenschil en -sap toe. Roer goed.
- Schep het krabvlees erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Giet de pasta af en voeg met wat kookvocht toe aan de krab.
- Verdeel als laatste wat platte peterselie erdoor.
- Schep de spaghetti met krab op de borden en maak af met geraspte Pecorino.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie