Zoetzuur van bloemkool is een super lekker bijgerecht. Het maakt je borrelplank compleet en kleedt je kaas- of charcuterieplank net wat meer aan. Vandaag deel ik het recept met je.
Zoetzuur
De laatste tijd ben ik dol op zoetzuur. Vooral bij een borrelplank en hele hartige hapjes smaakt dit zo ongelofelijk lekker. Zeker bij vette onderdelen op je plank, smaak zo’n fris en knapperige stukje bloemkool goed. Bijvoorbeeld paté, gedroogde worst of een plak beenham. Op de blog staat een recept voor een beenhammetje uit de oven en daar hoort dit zoetzuur van bloemkool wel een beetje bij.
Zoetzuur van bloemkool
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 250 ml witte wijnazijn
- 90 gr kristalsuiker
- 1 tl gemalen kurkuma
- 1 tl chilivlokken
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 laurierblaadjes
- 1 tl zeezout
- 1 tl komijnzaadjes
- 500 gr bloemkool, in kleine roosjes
Dit heb je nodig:
- Steelpan
- Snijplank + mes
- Gesteriliseerde potten
Zo maak je het:
- Doe de witte wijnazijn, kristalsuiker, kurkuma, chilivlokken, knoflook, laurierblad, zeezout en komijn in een steelpan. Verhit, al roerend, 5 minuten, tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook, zet het vuur dan laag. Laat alles 5 minuten zachtjes koken of tot het mengsel iets is ingedikt.
- Voeg de bloemkool beetje bij beetje toe. Roer elke keer goed, zodat alle roosjes bedekt worden door een laagje van het gele mengsel. Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot de bloemkool beetgaar is.
- Je kunt de bloemkool al direct eten, maar de smaken worden het lekkerste als je het zoetzuur een dag of nacht laat staan. Doe in een gesteriliseerde pot en sluit af als het zoetzuur compleet is afgekoeld.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
In samenwerking met Agrimarkt.
Geef een reactie