Een uitgebreid ontbijt is niet compleet zonder deze ricotta & citroen pannenkoekjes. Ze zijn heerlijk fris en luchtig. Verdeel wat van de pancakes op een bord en maak het feest compleet en een schep romige Griekse yoghurt en zoete frambozen.
Zoetigheid
Ik heb een bepaalde afwijking. Nu heb ik er wel meer. Of eigenlijk best wel veel. Op wat voor vlak dan ook, maar deze is eetgeoriënteerd. Volgens mij is dit niet echt een woord, maar oké. Ik eet best graag een pannenkoek of iets ander zoets, maar na die zoetigheid MOET ik altijd iets hartigs eten. Van zoetigheid zit ik snel vol. Vies vol eigenlijk. Snap je dan wat ik bedoel? Als ik ’s avonds na het eten wel eens behoefte had aan chocolade en dat nam ik ook vaak een zak hamkaas chips mee. Ik wist het al van te voren. Na een paar happen chocolade was ik er echt klaar mee en had ik de behoefte aan zout. Hapje zoet en een hapje zout is de perfecte combinatie dus.
Luchtig en fris
Daarom zal ik zelf nooit een gigantisch grote stapel zoete pancakes opeten. Gelukkig maak ik mijn schatje er wel blij mee. Denk nu niet dat ik die heerlijkheden hier op de foto niets vindt omdat ze toevallig zoet zijn, maar na een stuk of drie smeer ik liever een boterham met oude kaas. Bijvoorbeeld. Nog even over deze ricotta & citroen pannenkoekjes. Ze zijn heerlijk luchtig en fris. Dat luchtige komt door het splitsen van de eieren. De eiwitten klop je op wat zorgt voor fluffy pancakes. Serveer met romige Griekse yoghurt en verse frambozen.
Ricotta & citroen pannenkoekjes met yoghurt en frambozen
4 personen
Dit zit erin:
- 2 eieren, gesplitst
- 200 gram ricotta
- 250 ml melk
- Geraspte schil en sap van 1 citroen
- 2 el honing
- 200 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- Zonnebloemolie
- Griekse yoghurt
- 100 gr verse frambozen
Dit heb je nodig:
- 2 kommen
- Mixer of keukenmachine
- Koekenpan
- Vork
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 90 graden.
- Klop de eiwitten in een schone kom luchtig en stijf. Gebruik hiervoor een mixer of je keukenmachine. Zet opzij tot je de eiwitten gaat gebruiken
- Klop in een andere kom de eidooiers en de ricotta los. Voeg de melk, citroensap, citroenrasp, honing en een snuf zout toe. Meng goed.
- Voeg nu de bloem en het bakpoeder toe. Klopt net zolang tot het een glad beslag is. Schep als laatste de eiwitten erdoor.
- Verhit zonnebloemolie in een koekenpan. Schep er kleine hoopjes beslag in. Hoeveel is een beetje afhankelijk van het formaat van je koekenpan. Bak de ricotta & citroen pannenkoekjes op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin.
- Ga net zolang door tot alle pannenkoekjes gebakken zijn. Houd de gebakken exemplaren warm op een bord in de oven.
- Prak de frambozen met een vork fijn, zodat er flink wat sap vrij komt.
- Serveer de ricotta & citroen pannenkoekjes met een schep Griekse yoghurt en wat van de geprakte frambozen.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.
Ellis zegt
Wauw! wat een mooie blog, met een positieve vibe en heldere foto’s! Als beginnend blogger ben je wel een groot voorbeeld!! En oja.. nu heb ik enorme trek in pannenkoekjes.. Hahaha, Doeidoei!
Stefanie zegt
Wat leuk om te horen. Dank je wel!! XX