Gevulde eieren mogen niet ontbreken met Pasen. Voor tijdens de brunch of bij de borrel. Houd het simpel of pak compleet uit. Ik heb drie verschillende toppings voor je. Van eenvoudig met enkel kerrie tot uitbundig met Hollandse garnaaltjes of gerookte zalm. Kies je eigen favorieten!
Hollandse borrelhapjes
Ik ben dol op van die old school Hollandse borrelhapjes. Waar je me voor wakker kunt maken zijn augurkjes gewikkeld in een plakje boterhamworst. Een blokje kaas met mosterd, leverworst met zo’n vlaggetje erin of een homemade huzarensalade. En dan wel die van mijn moeder met zalm en allerlei soorten vis. Dat is trouwens niet echt een huzarensalade, bedenk ik me.
Uitbundig
Met stip op één staan toch wel gevulde eitjes. Daarom besloot ik voor Agrimarkt deze uitbundig gevulde eitjes te maken. Pasen is niet compleet zonder. Toch? Ik serveerde ze tijdens mijn verjaardagsfeestje en iedereen vond ze super lekker. Terecht, want dat zijn ze ook.
Eieren smaken altijd goed, maar gecombineerd met mayonaise en kerrie, Hollandse garnalen of gerookte zalm, weet je niet wat je proeft. Op het moment dat ik dit typ, in de ochtend en nog geen ontbijt achter de kiezen, verheug ik me op zo’n schaal gevulde eitjes. Helaas, voor mij zit dat er niet in, maar zeker weten dat ik ze met Pasen maak!
Eigen onvermogen
Het plan was trouwens om de vulling met een spuitzak netjes in de eitjes te krijgen. Dat mislukte compleet. Waarschijnlijk dankzij mijn eigen onvermogen. Of er kwam niets uit of direct een flinke dot. En de vulling met garnaal of zalm lukte al helemaal niet. Daarom schepte ik het gewoon mer een lepeltje erin. Wat garnering erop en niemand die het opvalt dat het geen mooi toefje is.
3 x gevulde eieren
Voor 16 gevulde eitjes per topping
Dit zit in de gevulde eieren met kerrie:
- 8 eieren
- 4 el mayonaise
- 1 el mosterd
- 1 tl kerrie
- 5 takjes bieslook, fijngehakt + wat extra voor de garnering
- Peper
- Zout
Dit zit in de gevulde eieren met Hollandse garnalen:
- 8 eieren
- 4 el mayonaise
- 50 gram Hollandse garnalen + wat extra voor de garnering
- Snuf cayennepeper
- Peper
- Zout
Dit zit in de gevulde eieren met gerookte zalm:
- 8 eieren
- 4 el mayonaise
- 2 tl mierikswortel
- 50 gram gerookte zalm, fijngehakt + wat extra voor de garnering
- 4 takjes dille, fijngehakt + wat extra voor de garnering
Dit heb je nodig:
- Steelpan
- Snijplank + mes
- Kom
- Lepel
Zo maak je de eieren met kerrie:
- Kook de eieren in 10 tot 12 minuten hard. Laat ze goed schrikken in koud water en helemaal afkoelen, voor je ze pelt.
- Pel de eitjes en snijd de eieren in de lengte doormidden en schep het eigeel in een kom.
- Voeg de mayonaise, kerrie en mosterd toe. Meng met een vork tot een glad geheel. Breng op smaak met zout en peper en roer de bieslook erdoor.
- Schep het mengsel voorzichtig in de gehalveerde eieren. Garneer met fijngehakte bieslook.
Zo maak je de eieren met Hollandse garnalen:
- Kook de eieren in 10 tot 12 minuten hard. Laat ze goed schrikken in koud water en helemaal afkoelen, voor je ze pelt.
- Pel de eitjes en snijd de eieren in de lengte doormidden en schep het eigeel in een kom.
- Voeg de mayonaise en cayennepeper toe. Meng met een vork tot een glad geheel. Breng op smaak met zout en peper en roer er de Hollandse garnalen door.
- Schep het mengsel voorzichtig in de gehalveerde eieren. Garneer met Hollandse garnalen en tuinkers.
Zo maak je de eieren met gerookte zalm:
- Kook de eieren in 10 tot 12 minuten hard. Laat ze goed schrikken in koud water en helemaal afkoelen, voor je ze pelt.
- Pel de eitjes en snijd de eieren in de lengte doormidden en schep het eigeel in een kom.
- Voeg de mayonaise en mierikswortel toe. Meng met een vork tot een glad geheel. Breng op smaak met zout en peper en roer er de gerookte zalm en dille door.
- Schep het mengsel voorzichtig in de gehalveerde eieren. Garneer met reepjes gerookte zalm en een takje dille.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.
Geef een reactie