Deze frisse frambozencheesecake valt eigenlijk altijd wel in de smaak. Je bent zelf vrij om je eigen favoriete koekje voor de bodem te kiezen. Voor deze cheesecake maakte ik een bodem van San Francisco biscuits en havervlokken. Bovenop een frisse saus van frambozen.
Geen bakwonder
Ik vertel het wel vaker. Ik ben absoluut geen bakwonder. Als ik Heel Holland Bakt kijk, schiet ik spontaan in de stress bij het idee dat ik zelf al die ingewikkelde zoete creaties moet bakken. Het precieze werken, daar gaat het mis. Bloem afwegen, boter wel of niet op kamertemperatuur, spatelen voor luchtigheid in plaats van roeren. Ik neem het allemaal niet zo nauw. En dat merk ik regelmatig aan mijn baksels.
Een ingestorte cake of bananenbrood. Die laatste is dan zo compact, dat het voelt alsof er een steen op je maag ligt, als je een hap het genomen. Verbrande buitenkanten en kleffe binnenkanten. Koekjes die één grote koek worden op de bakplaat. Een taart die plakt aan de bakvorm omdat ik ben vergeten de voel in te vetten.
Cheesecake
Zo’n cheesecake, als die ik vandaag met je deel, is iets makkelijker voor mij. Dat maakt het maken ervan ook direct een stuk leuker. Ik word behoorlijk chagrijnig als iets mislukt en dat is voor niemand leuk natuurlijk ;-). Aan deze frisse frambozencheescake kan weinig mis gaan. Je maakt een bodem van koekjes, havermout en boter. Daarom een mix van roomkaas en slagroom. Bovenop een frisse saus van frambozen. Hier is overigens geen extra suiker aan toegevoegd. Ben je een zoetekauw? Schep er dan 75 gram kristalsuiker door.
Frisse frambozencheesecake
Voor 8 tot 10 punten
Dit zit erin:
- 175 gr roomboter
- 225 gr biscuits, bijvoorbeeld San Francisco van Verkade
- 100 gr havervlokken
- 400 gr roomkaas
- 75 gr kristalsuiker
- 200 ml slagroom (om zelf op te kloppen)
- 400 frambozen, vers of diepvries
Zo maak je het:
- Smelt de roomboter in een steelpannetje. Maal de biscuit fijn in de keukenmachine. Rooster de havervlokken in een droge koekenpan, tot ze iets donkerder kleuren.
- Voeg zowel de havervlokken als de fijngemalen biscuit bij de roomboter. Meng goed.
- Schep daarna alles op de bodem van een ingevette springvorm. Druk de biscuitbodem goed aan en strijk glad met de achterkant van een lepel. Zet 1 uur in de koelkast om te laten opstijven.
- Maak ondertussen de vulling. Klop de slagroom op, maar niet te stijf. De slagroom moet in pieken omhoog blijven staan.
- Meng de roomkaas met de helft van de opgeklopte slagroom en de suiker. Als deze gemengd zijn, spatel je de rest van de slagroom erdoor. Zodra er een glad mengsel ontstaat, schep je deze bovenop de koekbodem. Zet nu circa 2 uur in de koelkast.
- Prak de frambozen met een vork, zodat er een grove saus ontstaat.
- Ga met een mes langs de rand van de cheesecake en haal voorzichtig de springvorm los. Schep nu de frambozen er bovenop en snijd de taart in punten.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
In samenwerking met Agrimarkt.
Geef een reactie