Dit gevuld picknickbrood wat ik voor Agrimarkt maakte, is een succesnummer. Of je het nu meeneemt tijdens een picknick of thuis in de tuin eet. Je maakt het een dag van te voren, zodat de smaak nog lekkerder wordt. Ik vul het brood met pesto, mozzarella en gegrilde groente. Hier kun je naar hartenlust mee variëren. Hummus met gebakken aubergine en verbrokkelde feta is namelijk ook heerlijk.
Rijkelijk laat
De eerste keer dat ik dit brood maakte weet ik niet goed. Het was voor de babyshower van vriendinnetje Ca. Alweer zo’n zeven jaar geleden. Time flies. Ondanks dat, kan ik het me nog als de dag van gister herinneren. Ik wilde brood kopen wat ik goed kon vullen. Op z’n Steffies was ik weer rijkelijk laat met de voorbereiding. Aan het einde van de dag nog even snel naar de supermarkt. Tja, scoor dan nog maar zo’n mooie bol brood. Die ook nog eens niet gesneden is. Dat mislukte jammerlijk. Ik was overgeleverd aan een groot langwerpig brood.
Schaamrood
Qua formaat niet echt het handigste brood om uit te hollen en te vullen met allerlei lekkers. Ondanks dat viel het behoorlijk in de smaak. Vriendinnetje Mel vroeg het recept. Tot de dag van vandaag vergat ik het haar te geven. Onder het mom van beter laat dan nooit, hier dan toch eindelijk het. Zeg ik met stiekem het schaamrood op mijn kaken.
Het leuke van dit gevulde picknickbrood is dat je het kan vullen met wat je zelf lekker vindt. Omdat het een nacht in de koelkast gaat, is het stevig. Je snijdt er dus perfect punten van.
Gevuld picknickbrood met mozzarella, pesto en gegrilde groente
Voor 4 tot 8 personen
Dit zit erin:
- 2 geroosterde paprika’s uit pot, gehalveerd en goed droog gedept
- 1 courgette, gehalveerd en in dunne plakken
- 4 Italiaanse bollen
- 1 bol mozzarella, in plakken
- 8 el groene pesto
- 12 blaadjes basilicum
- Peper en zout
- Olijfolie
Dit heb je nodig:
- Grillpan
- Snijplank + mes
Zo maak je het:
- Besmeer de plakken courgette met olijfolie en grill ze aan beide kanten in een gloeiend hete grillpan, tot er mooie grillstrepen ontstaan.
- Snijd het kapje van de bovenkant van de Italiaanse bollen. Haal voorzichtig het kruim uit de bollen. (In dit recept gebruik je het kruim niet. Zonde om weg te gooien? We geven je onderaan nog een tip!)
- Besmeer de binnenkant en het kapje met pesto.
- Beleg de binnenkant van de Italiaanse bollen met plakken courgette, mozzarella, peper, zout, nog een beetje pesto, geroosterde paprika, 3 blaadjes basilicum en een paar druppels olijfolie. Leg het kapje er weer bovenop. Herhaal dit bij alle bollen.
- Wikkel het brood in plasticfolie en zet op een bord of snijplank in de koelkast. Leg daar nog een zware snijplank bovenop en zet een nacht in de koelkast. Alle smaken krijgen zo de tijd om in elkaar over te lopen. Zo wordt het extra lekker.
- Snijd het gevuld picknickbrood de volgende dag in punten en serveer.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.
Joanne zegt
Ohh dat ziet er heerlijk uit!!