Deze chocoladebonbons verzachten het leed dat regen en wind heet. Maak ze op een regenachtige dag, nestel je op de bank onder een kleedje, draai de verwarming hoog of steek de open haard aan en geniet van deze traktatie.
Grote schoonmaak
Ik ben bezig met een grote schoonmaak. Niet in huis. Tot grote spijt van mijn liefde denk ik. Nee, ik ben niet zo’n schoonmaakwonder. Ik hoop dat enigszins te compenseren met mijn kooktalent. Sinds ik eigen baas ben, heb ik het druk. En dat is fijn. Heel fijn zelfs. Begrijp me dus niet verkeerd. Soms ontbreekt het dan alleen aan tijd, zin of inspiratie voor niets blogs of gerechten. Dit soort tijden zijn ideaal om eens te kijken naar de recepten die al op de foto staan, maar ik nog niet uitwerkte.
Onverklaarbaar
Zo verdwenen ook deze geweldige chocoladebonbons met jodenkoeken in de vergetelheid. Niet helemaal, want elke dag zag ik ze staan op mijn nog-uit-te-werken-blogs lijst. Stiekem is die lijst best lang. Het komt regelmatig voor dat gerechten het niet halen tot Little Spoon. Vaak om onverklaarbare reden. Zo ook met deze heerlijkheden. Vandaag was het tijd om ze tevoorschijn te toveren en te delen jullie.
Ik maakte de bonbons in een allerschattigst huisje in Turkeye. Nee hoor dit is geen schrijffout. Turkeye is naast het Zuid Europese land waar het meestal warm en zonnig is, ook een gehucht van één straat in Zeeuws Vlaanderen. Net naast het dorp Waterlandkerkje. Dit soort plaatsnamen zijn toch geweldig?
Wind en regendruppels
Vanaf mijn woonplaats Vlissingen is het slecht twaalf kilometer fietsen. Even met de boot over naar Breskens en dan door de Zeeuws-Vlaamse polders. Voor je het weet ben je er. Dat klinkt allemaal leuk en aardig. Het weekend dat wij het geweldige idee hadden om fietsend naar het verblijf voor onze minivakantie te gaan, stormde en regende het. Niet zomaar even, maar ongeveer het hele weekend. We trotseerde de wind en de regendruppels om bij het huisje aan te komen, maar bleven de rest van het weekend binnen. Zo ongeveer dan.
Dat is bepaald geen straf, want het is een droomhuisje. Dit zijn momenten om uitgebreid te koken en te cocoonen met je liefde. Ik bereidde een stevige pasta en als toetje stonden deze chocoladedromen op het menu. Miljuschka inspireerde me om dit te maken. Op haar Instagram zag ik de foto en ze omschreef direct hoe je de bonbons maakt. Super simpel. Het recept staat ook in haar kookboek Miljuschka’s Foodtrucks. Een super tof kookboek met allemaal streetfood gerechten.
Mega fantastisch lekker
Terwijl ik denk aan deze bonbons loopt het water me in de mond. Dit heeft meerdere redenen. Eén: ik heb de hele dag al zin in chocolade. Aangezien ik qua eten een beetje rustig aan wil doen zit dat er niet in. Een poging tot dan, want dit voornemen kan zomaar ineens vergeten zijn. Laatst compenseerde ik die lekkere trek met een peer in partjes, wat cacaopoeder erover en een klodder notenpasta ernaast. Ik was er enorm blij mee, maar goed, het is zonder suiker, roomboter of andere ongezonde dingen. Twee: het is as we type bijna etenstijd. Tijd voor mij om de keuken in te duiken en iets van een gezond avondmaal op tafel te toveren. En drie en dat is eigenlijk gewoon de allerbelangrijkste: Dit. is. zo. mega. fantastisch. lekker.
Ga je de deur niet uit en staat vandaag in het teken van lekker luieren? Maak dan deze chocoladebonbons. Oké het enige wat je dan nog hoeft te doen is ze daadwerkelijk maken, maar dat is zo gebeurd.
[bol_product_links block_id=”bol_56c06ae96fc02_selected-products” products=”9200000047716045″ name=”Miljuschka’s food trucks” sub_id=”” link_color=”FFFFFF” subtitle_color=”FFFFFF” pricetype_color=”FFFFFF” price_color=”FFFFFF” deliverytime_color=”FFFFFF” background_color=”F5AAAD” border_color=”F5AAAD” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]
Chocoladebonbons met jodenkoeken
20-30 bonbons
Dit zit erin:
- 200 gram Monchou, op kamertemperatuur
- 200 gram jodenkoeken
- 250 gram pure chocolade
Dit heb je nodig:
- Bord
- Bakpapier
- Keukenmachine
Zo maak je het:
- Hak de jodenkoeken fijn. Dit kan in de keukenmachine of wikkel ze in een theedoek en sla er op met een steelpan. Ik maakte de chocoladebonbons in een keuken zonder keukenmachine dus ik gebruikte de laatste manier.
- Meng het grootste deel van de jodenkoekkruimels met de Monchou. Bewaar nog een paar eetlepels voor de garnering.
- Rol er balletjes van en leg deze op een met bakpapier bekleed bord. Zet 30-60 minuten in de koelkast.
- Smelt de chocolade au bain-marie. Haal de balletjes uit de koelkast en doop ze één voor één in de chocolade. Leg weer op een bord bekleed met bakpapier.
- Bestrooi de nog natte balletjes met de overgebleven koekkruimels en zet nogmaals 30-60 minuten in de koelkast.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Deze pagina bevat affiliate links. Wanneer jij iets koopt via Bol.com, ontvangt Little Spoon een klein percentage. Jij betaalt niets meer dan normaal en ik heb de mogelijkheid om te investeren in Little Spoon en mijn website nog leuker en beter te maken.
Bertine zegt
oh wat een goed idee, dat ziet er mega lekker uit!
Angela zegt
Zo simpel maar het klinkt zo lekker!
Mariska zegt
Bonbons, altijd een goed idee! Lekkere variatie dit!
Nell Nijssen zegt
Wel eens rocky roads gemaakt? Ook heel gemakkelijk en o zo lekker. Chocolade smelten met boter en daarna kun je van alles er doorheen mengen: rozijnen, noten, koekjes, maltesers, marsmallows. En dan op de bank met een dekentje, een pot thee en de rocky roads ernaast.
Stefanie zegt
Wauw dit klinkt zo lekker!! Ik wilde laatst rocky road maken maar dat kwam er niet van. Ga het toch snel eens doen. Vooral die maltesers met iets van een zoutig koekje lijkt me geweldig.
Lydia zegt
Super lekker en makkelijk te maken!
Stefanie zegt
Leuk Lyd!