Voor iedereen die dol is op Snickers. Stiekem is dit toetje veel lekkerder dan de candybar in kwestie. Vind ik dan. Zacht en romig vanille ijs, zoete kleverige karamelsaus, zoute pinda’s en bittere chocolade. Een top combinatie! Vandaag weer een herinnering aan vroeger en natuurlijk dit, te simpele, recept.
Twix of Mars
Als klein kind was ik dol op candy bars. Je weet wel die repen van chocolade, die je bij de pomp altijd worden aangesmeerd. En die je dan soms ook koopt omdat je gewoon niet anders kan. Thuis hadden we vaak de mini varianten. In een koektrommel bij de keuken. Als ik uit school kwam mocht ik dan een Twix of Marsje snoepen. Maar ja, ik was onverzadigbaar. Eigenlijk is dat nog niet veel veranderd. Het enige wat anders is, is dat ik nu andere dingen blijf eten.
De laatste jaren vind ik de candybars vaak te zoet. Dat is soms jammer, want als ik me dan eens vergrijp aan zo’n reep, heb ik na één hap genoeg. Ik doe er beter aan om de herinnering gewoon in ere te houden en nieuwe momenten te creëren met chocolade die ik wel lekker vind.
Verstopte wikkels
Maar goed terug naar toen ik me het liefste de hele dag volpropte met Mars, Twix, Milky Ways, Lions en Snickers. Na mijn dagelijkse reepje, pakte ik er stiekem een aantal extra uit de trommel. Er was alleen één probleem. De verpakking. Gelukkig was ik naast een snoepkont ook een creatief kind. Ik verstopte de wikkels in de bank. Ik duwde ze door de opening, tussen de leuning in de zitting. Natuurlijk dacht ik er niet bij na, dat dit ooit ontdekt zou worden. Toen er een andere bank kwam, werd de schat aan honderden candybar verpakkingen ontdekt. Oeps. Haha. Te grappig toch eigenlijk?
Tegenwoordig hoef ik niet meer stiekem te doen. Alhoewel ik soms wel wat dingen verstop, zodat ze niet worden opgesnoept door mijn liefje Ruub. Wie weet kom ik ooit in onze bank ook wel een klein kerkhof aan verpakkingen tegen.
Dit toetje vind ik zelf lekkerder dan de kant-en-klare Snickers. Ik gebruik gezouten pinda’s, pure chocolade en zelfgemaakte karamelsaus. Dat samen met vanille-ijs, maar het voor mij een hele goede afsluiter van een kerstdiner.
Homemade snickers als toetje
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 125 gr fudge
- 100 ml slagroom
- 75 gr chocolade, bijvoorbeeld extra puur en melk met elkaar gemengd
- 75 gr gezouten pinda’s, fijngehakt
- 1 of 2 bolletjes vanille ijs p.p.
Zo maak je het:
- Giet de slagroom in een pannetje en doe de fudge erbij. Smelt de fudge al roerend in de slagroom. Pas op dat de saus niet aanbrandt. Zodra de fudge helemaal is opgenomen door de slagroom laat je de karamelsaus afkoelen.
- Smelt de chocolade au bain marie. Zodra de chocolade gesmolten is, strijk je deze uit op een vel bakpapier tot een flinterdunne laag chocolade. Laat de chocolade volledig hard worden. Zodra dit het geval is, snijd je er schotsen van.
- Schep 1 of 2 bolletjes vanille ijs op een bord. Schenk er karamelsaus op, verdeel er pinda over en eindig met de chocoladeschotsen.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
In samenwerking met Agrimarkt.
Geef een reactie