Vandaag vertel ik je alles over mijn liefde voor Aziatische toko’s, Asian Food Lovers en deel ik dit heerlijke recept voor udon noodles met kip, broccoli en shii-take met je.
Rondneuzen in Aziatische toko’s vind ik echt geweldig om te doen. Serieus, je maakt me hiermee zo blij als een kind. Ik ben sowieso gek op ongeveer alle gerechten die uit Azië komen dus dat verklaart natuurlijk mijn liefde voor toko’s. Altijd al, maar sinds reizen naar Thailand, Indonesië en India nog meer. Het eten van een Thaise curry laat me weer even terugdromen naar dat prachtige strand op Koh Tao. Met gele rijst, sajoer bootjes en tempeh zie ik mezelf weer lopen door de rijstvelden op Bali. Of die ene in Java, waar ik de modder ingleed. Bij tikka masala geniet ik niet alleen van de heerlijke smaak, maar beleef ik incredible India opnieuw.
Kleurrijk
Waar ik dolgelukkig van word in toko’s is de hoeveelheid aan onbekende producten. Dat is gewoon het allerleukste. Ook zijn de verpakkingen vaak veel kleurrijker dan we Nederland in de supermarkt zien. Zeg nou zelf, een fles sojasaus met een paar tekens waar we niets van kunnen maken ziet er toch veel spannender uit dan een fles van een Nederlands merk met ‘sojasaus’ erop?
Online toko
Ik roep altijd hoe fijn het is om in Zeeland te wonen. Dat is het ook, maar als ik dan toch één gebrek mag noemen, we hebben hier geen geweldig fanatische, leuke en grote toko. Of eerder Aziatische supermarkt. Zo één waar ik altijd even binnenloop in Amsterdam, of die hele grote in de Rotterdamse Markthal. Natuurlijk heb ik in feite niets te klagen want ik kom echt wel aan mijn benodigdheden maar dat kostte gewoon wat meer moeite. Je leest het goed, verleden tijd inderdaad. Ik ontdekte de fijne webshop, Asian Food Lovers. Een online toko waar je alles voor je Aziatische maaltjes in huis haalt. Of je nou in een grote stad woont of in een klein dorp. Bestel je vandaag voor 13.00 uur, dan heb je het morgen al in huis en de aflevermomenten zijn flexibel. Super handy dus.
Nieuwe favoriet
Laatst had ik zin in noodles. Ik maak dat regelmatig en vind het altijd smullen. Maar ook bij mij komt het soms op hetzelfde neer. Ik weet dat iets lekker is, dus dan maak ik dat gewoon weer. Daar was ik even klaar mee. Het leek me wel een idee om udon noodles te combineren met broccoli, shii-take en kippendijen. Ik deed wat boodschapjes bij Asian Food Lovers en kreeg udon noodles en cashewnoten thuisbezorgd. Samen met mijn lievelings smaakmakers vissaus en oesterssaus. Dat allemaal gecombineerd met de knapperige groene broccoli en de kippendijen leverden dit gerecht op. Tja, ik kan niet anders zeggen dat ik een nieuwe favoriet heb. Kun jij wel raden wat we de laatste weken al een keer of vier gegeten hebben. Juist!
Asian Home Gourmet
Voor dagen dat je iets minder tijd hebt om te koken of gewoon niet echt zin om lang in de keuken te staan, verkoopt de online toko een flinke selectie van Asian Home Gourmet. Dit zijn smaakvolle kruidenpasta’s zonder smaakversterkers, conserveringsstoffen of kunstmatige kleurstoffen. In de webshop bestel je niet alleen de ingrediënten voor je gerechten. Ik spotte ook een super mooie stalen wok. Zo één waar ze in Thailand pad Thai in maken. Jammer genoeg heb ik geen wokbrander thuis. Of wat dacht je van een rijstkoker? Voor perfect gekookte rijst.
Udon noodles met kip, broccoli en shii-take
Voor 2 personen
Dit zit erin:
- 250 gram udon noodles
- 300 gram kippendijen, in kleine stukjes
- 150 gram shii-take, in plakjes
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 200 gram broccoli, in kleine roosjes
- Oestersaus naar smaak
- Vissaus naar smaak
- Handje cashewnoten
- Rijstolie
Dit heb je nodig:
- Wok
- 2 pannen
Zo maak je het:
- Zet twee pannen met water op.
- Verhit een scheut rijstolie in de wok en bak hierin de stukjes kippendij 7 minuten. Voeg nu het teentje knoflook en de shii-take toe en bak 2 minuten mee.
- Zet twee pannen water op. Als het water kookt, kook je de udon noodles gaar zoals op de verpakking staat. Kook de broccoli in 5 minuten gaar zodat de beet er nog in zit.
- Breng de kip op smaak met oestersaus en vissaus en bak nog 5 tot 10 minuten.
- Voeg de broccoli toe en meng goed.
- Schep nu de udon noodles erbij en meng goed.
- Maak af met de cashewnoten en geniet ervan!
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Dit artikel is geschreven in samenwerking met Asian Food Lovers. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.
Jorien zegt
Heerlijk recept lijkt me.
Ga het weekend dit recept maken. Zie op de foto een pakje kruidenpasta. Zit de kruidenpasta ook in dit recept?
Stefanie zegt
Het is ook super lekker. Er zit geen kruidenpasta in het recept. Enkel de ingrediënten die in het lijstje staan. Benieuwd wat je ervan vindt!
Anke zegt
Hij was heerlijk!! De volgende keer iets meer oestersaus en vissaus, maar zeker voor herhaling vatbaar!
Stefanie zegt
Top! Dank je wel :-)xxx