Wil je borrelen met een lekker hapje? Maak dan deze forelmousse en smeer het op een knapperig stuk toast. Vandaag deel ik het recept.
Smeersels
Ik ben dol op smeersels. En dan heb ik het niet over dure goedjes die op je gezicht gaan. Nee, dat is meer iets voor een beautyblogger natuurlijk. Alhoewel ik een fijne crème ook wel waardeer. En eerlijk is eerlijk, het is bittere noodzaak als je de dertig bent gepasseerd en alles enigszins in vorm wil houden. In dit geval gaat het dus om smeersels voor op brood. Een dot anti-rimpelcrème op een knapperig toastje lijkt me niet echt een goed idee. Alhoewel er ook mensen zijn die zeep eten, dus ja, waarom geen toastje met crème? Oké nu ben ik wel heel erg slap aan het ouwehoeren. Terug naar de orde van de dag. Of naar de smeersels en lekkers, wat je op je brood/toast/of wat dan ook smeert.
Op Little Spoon staan al aardig wat lekkere recepten voor smeersels. Want die passen uitstekend op een borrelplank en laat borrelen nu net één van mijn favoriete bezigheden zijn. Wat dacht je van makreelpaté? Of zalmsalade? Tonijnboter, tonijnsalade? Zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik typ dit met een knorrende maag, want ik doe een soort van reset periode. Even back to basic met eten. Je snapt vast, dit is afzien. Ik heb zin in alles wat ik hiervoor noemde en nog meer. In kaaskroketten bijvoorbeeld.
Kneuterige zondagmiddag
Deze forelmousse maakte ik op een ander moment. Eind vorig jaar om precies te zijn. We hadden net een kerstboom gekocht. Ook dit jaar paste de boom weer net in mijn smart ;-). Het was zo’n heerlijke kneuterige zondagmiddag, waarbij we de boom versierden en ik ondertussen lasagne maakte. Ik wilde ook nog wat lekkers voor bij de borrel, want een glas wijn is niet compleet zonder snack. Dat vinden jullie ook wel. Toch? Het werd deze forelmousse. Dat bleek zo goed te smaken, dat ik met het weinige licht wat ik had, toch nog even snel een foto maakte. Ik geef direct toe, geen kanshebber voor de prijs foodfoto van het jaar, maar dat maakt niet uit. Zin in een borrel met een smeersel? Ga dan voor deze forelmousse.
Forelmousse op knapperige toast
personen
Dit zit erin:
- 125 gram gerookte forelfilet, grofgehakt
- 2 el crème fraîche
- 2 el kappertjes
- Peper en zout
- Kneepje citroensap
- Fijngehakte bieslook voor de
Dit heb je nodig:
- Snijplank + mes
- Staafmixer
Zo maak je het:
- Hak de forelfilet fijn met je staafmixer. Voeg de crème fraîche toe en meng tot een egaal geheel.
- Schep de kappertjes erdoor.
- Breng op smaak met peper, zout en een beetje citroen
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie