Soms heb je van die weken die behoorlijk oninteressant zijn, waarbij je dan ook nog eens vergeet foto’s te maken van je eten. Zo’n week had ik. Niet vorige week, maar de week daarvoor. Het was een drukke week waarin ik bezig was met het schrijven van teksten voor Lekker Zeeland magazine. Het magazine waar ik sinds kort voor schrijf. Voor het eerst had ik te maken met deadlines en dat was af en toe best een beetje stressvol. Daarom vorige week even geen ‘Op tafel bij Little Spoon’. Vandaag heb ik er wel weer één voor jullie in de aanbieding met een paar dagen extra. Benieuwd? Lees snel verder.
Vrijdag 3 april
Vriendin Lucia is de ceremoniemeester voor onze wedding. We zijn hiervoor volop aan het knutselen, freubelen en do-it-yourselfen. Deze keer hebben we het gastenboek verder aangekleed en mooie vlaggenlijnen met kanten vlaggetjes gemaakt. Natuurlijk is een dagje freubelen niet compleet zonder lekker eten. Lucia maakte een focaccia gevuld met geroosterde paprika, tomaat, olijven, Parmezaanse kaas en nog een hoop lekkers. Ik haalde bij de bakker wat lekkere chocolaatjes en paaseitjes.
Zaterdag 4 april
Op 13 maart blies ik 31 kaarsjes uit. Echt gevierd had ik het nog niet. En dat is natuurlijk zonde want er is altijd wel een reden voor een feestje. Vriendin An werd eerder die week 31, dus samen nodigden we al onze vrienden en vriendinnen uit voor een drankje. Eerlijk gezegd werden dat er een hoop meer. Met een flinke hang-over als gevolg. Ik ben tenslotte ook geen twintiger meer ;-) We begonnen ons feestje met z’n tweeën op het terras in Middelburg. Bij De Herberg dronken we G&T’s en aten lekkere hapjes. Later schoven er nog meer vrienden aan. ‘s Ochtends liet ik mijn haar voor een keertje stijl föhnen. Wat vinden jullie daarvan? Heel ander mens hè? Door alle hapjes had ik ‘s avonds niet heel veel trek en at ik een heerlijke frikandel speciaal. Toch wel één van mijn guilty pleasures hoor.
Zondag 5 april
Man, man, man, de day after… maar wat was het een super gezellig feestje. De hoofdpijn meer dan waard. Sinds lange tijd deed ik een dag niets anders dan bank hangen. Eerst binnen en toen de zon kwam, verkaste ik met mijn e-reader naar de loungebank in de tuin. Ruben bakte overdag heerlijke eitjes met veel kaas. Het lukte me nog om deze pasta met gehaktsaus op tafel te zetten. Veel Parmezaanse kaas is een must op katerdagen. Daarna ging het licht uit.
Maandag 6 april
Nog steeds een beetje bijkomen van ons toffe feestje, maakte ik een bescheiden Paasontbijtje. Het werden de eitjes uit de oven, maar dan een beetje anders. Zonder slagroom, vergeten te kopen en wat gerookte zalm.
Dinsdag 7 april
Er stond een dagje Amsterdam op de planning. Lekker eten, drinken en winkelen. Ik had er even geen rekening mee gehouden dat het dinsdag na Pasen was en geen gewone dinsdag. Amsterdam was afgeladen vol. Wat mij betreft mag het wel wat rustiger zijn. Tja, ook hieraan merk ik dat ik geen twintiger meer ben ;-). Bij Anne & Max at ik een lekkere broodje met pulled beef. We borrelden in het zonnetje met een borrelplankje en ‘s avonds stond er Peking eend op het menu.
Woensdag 8 april
In Domburgse Badhotel is op 10 april een nieuwe spa geopend, SPA DOMBURG. Ik was uitgenodigd voor een try-out avond. De spa testen en al het lekkers in het Spa Café. Dit kwam als een klein geschenk. Na een paar drukke weken, was het heerlijk om even in je eentje te ontspannen en te genieten. Wat is het mooi geworden en wat heb ik lekker gegeten. Binnenkort lezen jullie er alles over op Little Spoon. Ik dronk een groene smoothie en heb gesmuld van een salade met bio kip van de Big Green Egg. Helemaal zen vertrok ik weer naar huis.
Donderdag 9 april
Met het mooie weer ben ik gek op salades. Ik maakte een aardappelsalade met Roseval aardappeltjes, spekjes en rucola. Ook heerlijk om bij een barbecue te serveren. Wat vinden jullie? Receptje delen?
Vrijdag 10 april
Waarom ver weg gaan als het vlakbij ook zo fijn is? Dat is mijn motto de laatste tijd. Zeeland is zo leuk en mooi. Daarom ging ik een nachtje weg, gewoon in eigen provincie en echt vlakbij huis. Het leuke is dat je toch weer nieuwe dingen ontdekt en echt even een vakantiegevoel hebt. We sliepen bij een fantastisch b&b in Westkapelle, Frankrijk Noord. Uitgebreid verslag van de leukste adressen volgt nog. Het was vrijdag schitterend weer wat natuurlijk ook wel bijdroeg aan dat vakantiegevoel. Met een flesje bubbels en lekkere hapjes begonnen we het weekend op het strand. ‘s Avonds aten we bij Zeeuws Mosselhuis. Een groot bord met lekkers uit de zee en verschillende sushi’s, daarna sashimi van rund en een karamel toetje met crumble.
Zaterdag 11 april
We genoten van een super lekker ontbijt in de b&b. Ik heb er geen foto’s van gemaakt, maar echt geloof me maar gewoon. Voor cappuccino’s en lekkere taartjes vertrokken we richting Galerie Pop in Domburg. Dit is een bio café, winkeltje en galerij ineen. Voor mij een hidden gem. Ondanks dat ik regelmatig in Domburg kom, was ik er nog nooit binnen geweest. We lunchte bij Zeeuws Mosselhuis met vissoep en mosselkroketten.
Zondag 12 april
Het zonnetje scheen uitbundig, dus het was tijd voor wat quality time met the boyfriend in de zon. We borrelden met Vedett biertjes, schapenkaas, droge worstjes van Monsieur Saucisson en knabbelspek. Heerlijk allemaal. ‘s Avonds maakte ik een ratatouille. Het was een grote schaal vol, dus een hoop over voor een leftover lunch. Het recept deel ik snel met jullie.
De nieuwe week ga ik wat gezonder eten. Minder snacken, minder wijntjes en gewoon minder eten. Het is er tijd voor. Kijken jullie volgende week weer mee?
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.
Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?
lonneke zegt
Ohh wauw, ik krijg er trek van!
Wat een heerlijke dingen allemaal!
Liefs Lonneke
littlespoon zegt
thanks girl xx