Deze zomerse kokoscocktail met tropisch fruit is zo lekker. Ik gebruik kokoswater uit een jonge kokosnoot. Daar kan ik van blijven drinken. Ik vertel je ook over een vakantie waar ik voor het eerst uitging, niet durfde te dansen en verliefd was op een Duits (soort van) vakantievriendje.
Puberende meiden
Deze zomer is het alweer achttien jaar geleden, dat ik samen met vriendinnetje Eef en haar moeder Ina naar Hongarije op vakantie ging. Naar Siofok, een badplaats aan het Balatonmeer. Ondanks dat het al een heel leven geleden is, herinner ik me die vakantie nog goed. We waren twee puberende meiden die zichzelf ontzettend volwassen voelde. Eigenlijk vonden we het maar niets dat deze vakantie nog steeds onder begeleiding was. Dat resulteerde in veel met z’n tweetjes op pad en moeders was het derde wiel aan de wagen.
Nachtelijk vertier
Ons appartement lag pal aan het water en vlakbij nachtelijk vertier. Dat wilden we natuurlijk verkennen. Met veertien jaar was het uitgaansleven ons nog vreemd. Alles was spannend en nieuw. Opgetut en mooi aangekleed gingen we op pad. Niet met z’n tweetjes maar met z’n drieën. Dat was flink balen, maar Eefs moeder ging mee. Ik geef haar geen ongelijk, maar destijds baalden we als een stekker. Veertien is zo’n leeftijd dat je je voor alles schaamt en om dan met je moeder naar de disco te gaan, tja, vul dat zelf maar in.
Schuimparty
Onze eerste keer in een discotheek. We waren al eens eerder op een schoolfeest in een gymzaal, maar dat was niet voor het eggie. In zo’n club met discolichten en een dj, dans je meestal. Dat vonden wij nogal wat. Het duurde even voor we durfden, maar daarna hadden we de smaak te pakken. Een dag, of een paar dagen (daar laat mijn geheugen me even in de steek) later, was het een schuimparty in de disco. Samen met onze soort van Duitse vakantievriendjes gingen we er naar toe.
Bleu
Met een paar cent probeerden we een mixje te bestellen. Ongetwijfeld iets van Passoã of Malibu. Geen benul van het geld wat we mee hadden, bleek het veel te weinig te zijn. Zaten we dan, met een glas fris. Oh man, wat waren we bleu. Drijfnat door al het schuim wandelden we, bij het licht worden, weer terug naar het appartement. De heren hadden nog een droog jasje bij, maar nee hoor, die sloegen ze niet om onze schouders. Wat een afknapper. Daar dachten we toen wel anders over.
Liefdesbrief
We wisselden adressen uit, want de dag na ons schuimavontuur, vertrokken de jongens terug naar huis. Dat was ook het enige wat er uitgewisseld werd. Het was niet helemaal duidelijk wie er voor wie ging. Uiteindelijk bleek dat wij vooral voor de Duitse jongens gingen en zij niet voor ons. Eef en ik fantaseerden erop los. We konden de volgende vakantie naar Duitsland of zij naar Nederland. Het vak Duits was nog nooit zo interessant. We schreven een mooie liefdesbrief in ons beste Engels met hier en daar een Duitse zin. Maar helaas. Een reactie bleef tot de dag van vandaag uit.
Sweet memory
Deze zomerse kokoscocktail met tropisch fruit lijkt in niets op het drankje wat we in de Hongaarse discotheek wilden bestellen, maar het zorgde wel voor deze sweet memory. Deze cocktail maakte ik met kokoswater uit jonge kokosnoten. Dat is zo ongelofelijk lekker. Vind je die nou nergens? Koop dan kokoswater uit een pakje. Het tropische fruit en de rum maken het feest compleet.
Ik gebruik de kokosnoten van Eat Me, die koop je bij groenten- en fruitspeciaalzaken. Op de website vind je de verkooppunten. Hier lees je ook hoe je de kokosnoot opent. Dit filmpje is ook heel handig.
Zomerse kokoscocktail met tropisch fruit
Voor 4 cocktails
Dit zit erin:
- 1 jonge kokosnoot, enkel het kokoswater, dit is ongeveer 250 ml
- 250 ml witte rum, meer of minder naar smaak
- 400 ml ananassap ½ ananas uit de slowjuicer
- ½ mango, geschild en in blokjes
- 2 passievruchten, gehalveerd
- Honing
- Suiker
- IJsblokjes
- Eetbare bloemen, bijvoorbeeld vlierbloesem (optioneel)
Dit heb je nodig:
- Blender
- Hakmes
- Snijplank + mes
- Zeef
- 2 borden
Zo maak je het:
- Open de jonge kokosnoot en giet het kokoswater in de kan van de blender.
- Schenk daar het ananassap en de rum bij. Voeg de blokjes mango toe. Laat de blender draaien tot het een mooi glad geheel is.
- Schep de pitjes van de passievruchten erdoor. Bewaar nog wat voor de garnering. Roer goed en zet in de koelkast.
- Doe suiker op een bord en honing op een ander bord. Dip je glazen eerst in de honing en daarna in de suiker. Zo krijg je zo’n leuk suikerrandje.
- Schep de glazen vol met ijsblokjes en schenk nu de kokoscocktail in. Garneer met wat passievrucht en eetbare bloemen. Dat hoeft natuurlijk niet, maar het ziet er wel mooi uit. Ik gebruik vlierbloesem.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Eat Me.
Eveline zegt
Hahaha, leuk om te lezen, wat een avontuur was dat! Gelukkig hebben we nog een foto van deze 2 knappe Duitse jongens?
Stefanie zegt
Daar kijk ik stiekem elke avond nog even naar ;-)