Zodra het herfst is, wil ik pompoen eten. Dat is precies de reden dat deze orzo met pompoen en boerenkool de laatste weken in huize Little Spoon regelmatig op tafel staat. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder!
EINDELIJK een nieuw recept
Was die headbangende banaan van Hyves er nog maar. Die had ik namelijk zeker weten ingezet als eerste emoticon in deze blog. Want jawel, na een hele lange tijd heb ik een EINDELIJK een nieuw recept voor jullie in de aanbieding. Dat maakt me blij en gelukkig. Natuurlijk hoop ik dat jullie daar ook zo over denken ;-).
Sinds een paar maanden heb ik een nieuwe verslaving. Wees gerust. Niets ernstig, waar ik direct van moet afkicken. Tenzij ik het in zulke grote hoeveelheden eet dat ik tonnetje rond word en mijn aderen dichtslibben. Dat is nu nog niet aan de orde, dus geniet ik met een gerust hart van mijn verslaving.
Nu zijn jullie vast heel nieuwsgierig wat die verslaving dan is. Ik snap het. Op dit moment eet ik het liefste elke dag orzo. WAUW. Ik vind dat zo fantastisch lekker. Ik kon de rijstvormige pasta altijd al waarderen. Bijvoorbeeld in combinatie met kokkels. Je weet gewoon niet wat je proeft als je een hap neemt. De pasta is zacht, maar toch met een beet. Bijna een beetje romig, zonder papzacht te zijn. Tja, het is een bijzondere omschrijving, dat realiseer ik me.
Redding
Vanaf de zomer eten we een aantal keer per week HelloFresh en dat is de redding geweest voor mijn inspiratie. Na het ontwikkelen van, misschien wel honderden recepten, voor opdrachtgevers waren alle ideeën op. Mijn wens was om gezond te eten, maar ook gevarieerd en wat meer vega. Door het gebrek aan die inspiratie stonden de gevulde puntpaprika’s, liefdespasta en pasta putanesca ongeveer elke week op tafel bij ons. Heel eerlijk? Hoe lekker ook, op een gegeven moment ben je het gewoon beu. Ergens in september stond orzo met pompoen en spinazie op het menu van HelloFresh. toen ik de eerste hap nam, was ik verkocht. Sindsdien heb ik het al regelmatig zelf gemaakt en voorzichtig geexperimenteerd met het toevoegen van tomaat en het verwisselen van spinazie voor verse boerenkool. Ik zei toch, voorzichtig ;-).
Mega groot succes
De combi van pompoen met boerenkool is wat mij betreft een mega groot succes. De boerenkool die ik gebruik is een biologisch exemplaar, die ik zelf uit de grond trok bij een bio boer in België. Met boerenkool uit de supermarkt smaakt het ongetwijfeld net zo goed, dus als je geen boer in de buurt hebt, is dat ook een optie hoor. No worries. Ik ben heel benieuwd wat jullie van dit recept vinden. Laat je het me weten als je het zelf hebt uitgeprobeerd?
Orzo met pompoen en boerenkool
Voor 2 personen
Dit zit erin:
- 350 ml bouillon naar keuze
- Olijfolie
- 250 gr pompoen, geschild en in blokjes
- 4 takjes tijm, enkel de blaadjes
- 170 gr orzo
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 150 gr boerenkool, de grote bladeren in dunne repen gesneden
- 5 tomaten, in stukken
- 50 gr parmezaanse kaas
- Peper en zout
Zo maak je het:
- Verhit wat olijfolie in een steelpan en bak de orzo 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de bouillon toe en doe een deksel op de pan. Kook de orzo zo’n 10 a 12 minuten. Roer tussendoor een paar keer goed over de bodem van de pan om te zorgen dat de orzo niet aanbrand.
- Verhit ondertussen olijfolie in een wok en bak de blokjes pompoen met de tijm en 2 el water. Voeg na een minuut of 5 de knoflook, boerenkool en tomaten toe. Bak tot de boerenkool is geslonken. Breng op smaak met peper en zout.
- Roer de helft van de parmezaanse kaas door de orzo. Voeg nu ook de pompoen en boerenkool toe. Roer goed en breng verder op smaak met peper en eventueel wat extra zout.
- Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige parmezaanse kaas.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Rineke zegt
Ik ga dit zeker maken. Vindt orzo ook heel lekker en pompoen en boerenkool heb ik in mn eigen moestuin. de pompoenen allang geoogst natuurlijk, maar nog niet op.
Stefanie zegt
Heerlijke he orzo?