Gooi jij de pulp die overblijft na het juicen weg, maar vind je dat zonde? Ik heb een recept voor pannenkoekjes van appel-peer-en gemberpulp met gezonde salted caramelsaus in de aanbieding. Voedzaam, gezond en super lekker. Heb je nog geen slowjuicer? Met een beetje geluk mag ik er van SuperJuicer één weggeven. Kijk snel verder om te weten hoe je kans maakt!
Pulp
Laat ik maar direct eerlijk zijn, de pulp die overblijft na het juicen van een heerlijk sapje, daar doe ik vrijwel nooit iets mee. Af en toe bak ik een carrotcake met wortelpulp, maar daar is dan ook alles mee gezegd. En weet je, dat is natuurlijk zo zonde. Stiekem gooi je een hoop weg. Het sap mag er dan wel uit zijn, maar de smaak en vooral de vezels blijven over. Waarom dan daar niet iets super lekkers mee maken?
SuperJuicer daagde me uit om dit te doen. Die uitdaging nam ik graag aan. Precies een jaar geleden deelde ik een recept voor een spicy tomatensapje gemaakt met mijn SuperJuicer. Je kon er toen ook één winnen. Met een beetje geluk, is dat dit jaar weer het geval. Yeah! Verderop lees je daar meer over. Eerst gaan we even terug naar de pulp en wat je daar mee kunt doen.
Gember
Eén van mijn lievelingssmaken is gember. Of het nou zomer of winter is, het verwarmende gevoel vind ik zo fijn. Met tropische temperaturen combineer ik dit specerij met ananas en mango. Nu de dagen korter en vooral kouder worden ga ik voor appel en peer samen met gember. Zacht en zoet en daarna ineens zo’n pittige kick. Ik weet niet of jullie dit herkennen, na het drinken van een slowjuice met gember, voel ik me altijd een stuk gezonder. Alsof ik de hele wereld aan kan. Dat zit misschien tussen mijn oren, maar als het dat effect op me heeft, wie ben ik dan, om daar een probleem van de te maken?
Lucky me
Ik maakte dus een flink glas sap van appel, peer en gember. De overgebleven pulp heb ik door een beslag voor pannenkoeken geschept. Speltbloem, een klein beetje honing, havermout, kaneel en dus de pulp. Wat je op de foto ziet is het eindresultaat. Loopt het water je al in de mond als je dit ziet? Bij mij wel. En lucky me, ik heb de hele stapel zelf opgegeten. Of nou ja bijna dan. Dit is een heerlijk ontbijt voor in het weekend. Het maken kost net even wat meer tijd dan het smeren van een boterham, maar het is alle moeite waard.
Goddelijk ontbijt
Eerst maak je een sap van appel, peer en gember. Daarna maak je pannenkoekenbeslag, waar je de pulp doorschep. Als je helemaal de show wil stelen, ga dan ook nog voor de gezonde salted karamelsaus die je over de stapel pannenkoeken giet. De pannenkoekjes van appel-, peer- en gemberpulp kun je ook makkelijk van tevoren maken. Hetzelfde geldt voor de salted caramelsaus. Even één dag te keer gaan in de keuken en doordeweeks elke dag genieten van een goddelijk ontbijt.
Win een SuperJuicer!
Heb je nog geen SuperJuicer, maar wil je er wel één? Dan heb ik goed nieuws. Samen met zes andere bloggers ga ik een kookchallenge aan. Twee van de beste bloggers mogen een SuperJuicer verloten. Als dit ontbijt wint, mag ik aan één van mijn lieve lezeressen, JULLIE DUS, zo’n fantastisch SuperJuicer weggeven. Dat lijkt me zo tof! Hoe doe je mee?
- Like de Facebookpagina van SuperJuicer;
- Stem via de actiepagina op het gerecht van Little Spoon: pannenkoekjes van appel-, peer- en gemberpulp.
Kun je niet meer wachten? Je koopt je eigen SuperJuicer vanaf €247,00 via de website. Voor 12.00 uur besteld, is nog dezelfde dag ’s avonds gratis bezorgd tussen 18.00- 22.00 uur. Ideaal voor lastminute cadeaustress ;-).
Pannenkoekjes van appel-, peer- en gemberpulp
Voor 2 personen
Dit zit in de pannenkoekjes van appel-, peer- en gemberpulp:
- 150 gram appel-, peer- en gemberpulp. Om dit te krijgen juice je 2 appels, 2 peren en 5 centimeter gember in de SuperJuicer. De sap drink je gewoon lekker bij dit goddelijke ontbijt ;-) Heb je geen slowjuicer? Rasp dan 1 appel, 1 peer en een 2 centimeter gember.
- 125 gram speltbloem
- 40 gram havermout
- 1 snuf zout
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels kaneel
- 1 ei
- 240 milliliter melk naar keuze
- 2 eetlepels honing
- 60 gram Griekse yoghurt
- Boter of olie
Dit zit in de gezonde salted caramel:
- 5 grote medjouldadels, circa 150 gram
- Snuf grof zeezout
- 1 eetlepel citroensap
Dit heb je nodig:
- Koekenpan
- Spatel
- Keukenmachine
Zo maak je de gezonde salted caramelsaus:
- Week de dadels in kokend water minimaal 3 uur. Zorg dat de dadels net onder water staan.
- Haal de dadels na 3 uur uit het water, wat je wel bewaart om het de saus te verdunnen.
- Doe de dadels in de keukenmachine en voeg het grove zeezout en de citroensap toe. Laat draaien tot er een egaal mengsel ontstaat.
- Voeg nu eetlepel voor eetlepel het week water toe. Net zoals tot je de saus dun of dik genoeg vindt. Ik heb al het water gebruikt zodat de salted caramelsaus makkelijk te schenken is.
Zo maak je de pannenkoekjes van appel-, peer- en gemberpulp:
- Doe alle droge ingrediënten in een beslagkom en meng goed.
- Meng ook de melk, ei, Griekse yoghurt en honing in een kom.
- Maak een kuiltje in de kom met de droge ingrediënten en voeg de natte ingrediënten toe. Roer goed door elkaar, maar niet te lang. Anders worden je pannenkoekjes taai. Voeg nu de pulp toe.
- Verhit een scheut olie of klont boter in een koekenpan. Schep voor elk pannenkoekje 1 of 1½ eetlepel in de pan. Plet een klein beetje en bak aan beide kanten goudbruin.
- Herhaal tot al het beslag op is.
- Stapel de pannenkoekjes op een bord en schenk de salted caramelsaus erover. Server met een glas appel-, peer-, gembersap.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
In samenwerking met SuperJuicer.
Geef een reactie