Ben je dol op taco’s, maar mag de vulling wel een beetje anders dan anders? Ik heb het recept bang bang garnalen taco’s in de aanbieding. Dit is zo lekker! Lees snel verder om er alles over te lezen. Vertel ik je direct over het toffe servies wat je hier op de foto ziet.
Euforisch
Jullie weten het inmiddels vast wel. Ik heb een lichte verslaving. En nee, deze keer gaat het niet over eten. Of jawel, een klein beetje dan, verderop in deze blog. Ik heb het nu over servies. Ik kan gewoon niet zonder en voel me euforisch bij het zien van een mooi bord. Mijn hart klopt sneller bij een prachtige kop en schotel. Er verschijnt een glimlach van oor tot oor als ik die ene schaal, waar ik al lang naar op zoek ben, toevallig vind. Tja zo gaat dat nou eenmaal. Het resultaat is uitpuilende kasten en een huis wat op termijn toch echt ingewisseld moet worden voor een groter exemplaar.
Streetfood collectie
Zeker nu ik van Cosy & Trendy tien borden en tien schalen kreeg uit hun Streetfood collectie. Wat vinden jullie ervan? Super mooi toch? Weer heel anders dan alles in mijn huidige verzameling servies. Een mooie aanvulling dus ;-) Wat ik er zo tof aan vind, is dat het modern is, maar niet te strak. De felle kleuren en de grillige vorm zorgen daar voor. Geen bord is precies hetzelfde van vorm en van kleur. Toen ik het servies van Cosy & Trend zag wist ik direct dat ik er een Tex Mex gerecht bij wilde maken. Deze blauwe borden die je op de foto ziet kleuren zo mooi bij het recept wat ik vandaag met jullie deel. De donkere schalen zie je ongetwijfeld in de winter terug op Little Spoon. Je koopt de Streetfood collectie trouwens bij Cookinglife.nl.
Crispy & crunchy
Op een persreis naar Zurich at ik in het restaurant van het toffe boutique hotel waar ik sliep, bang bang chicken. Kip in een jasje van panko en dan gefrituurd. Je weet niet wat je proeft als je een hap neemt. Ik besloot het uit te proberen met garnalen en man man man, wat was het lekker. Tijdens het foto’s maken kon ik me maar amper beheersen om niet steeds met mijn hand richting de bang bang garnalen te reiken en er één in mijn mond te stoppen. Ik geef graag toe, ik hield me niet in. Het buitenste laagje is crispy en crunchy. De binnenkant zacht en sappig. Dit klinkt toch als de ideale wereld?
Chipotle
Ik vulde er soft taco’s mee, die ik kort grilde zodat ze iets minder soft zijn. Snap je het nog? Ook de salade die je in de taco’s doet is verrukkelijk. Little gem, rode ui, radijs en koriander aangemaakt met een dressing van zure room, knoflook en limoensap. The finishing touch is het spicy chipotle sausje wat perfect past bij de garnalen. Terwijl ik dit typ, rommelt mijn maag en loopt het water me in de mond. Het enige wat ik nu nog denk is wanneer maak ik dit weer?
P.S. Ik zit nu al dagen met ‘I shot you down. Bang Bang’ in mijn hoofd. Jullie nu ook zeker?
Bang bang garnalen taco’s
Voor 4 personen
Dit zit in de salade:
- 2 kropjes little gem, in dunne reepjes
- 1 rode ui, gehalveerd en in dunne ringen
- 10 radijsjes, in dunne plakken
- 1 bosje koriander, grofgehakt
- 3 el zure room
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- Sap van 1 limoen
- Peper en zout
- 8 tot 16 soft taco’s
Dit zit in de bang bang garnalen:
- 250 ml olijfolie
- 100 gr bloem
- 1 ei
- 240 ml melk
- 50 gr maizena
- 2 tl chipotle saus
- Peper en zout
- 500 gr garnalen, gepeld
- Panko
Dit zit in de saus:
- 8 el mayonaise
- 4 el chilisaus
- 4 tl chipotle saus
Zo maak je de salade:
- Doe de little gem, radijs, rode en koriander in een grote schaal.
- Maak in een kleine kom de dressing door de zure room, met het limoensap en de knoflook te mengen.
- Schep door de salade en hussel goed. Zet weg tot je de taco’s gaat vullen.
Zo maak je de saus:
- Doe alle ingrediënten in een kom en roer door elkaar. Proef of het voldoende op smaak is en voeg eventueel nog wat chipotle saus toe.
Zo maak je de bang bang garnalen:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit een flinke hoeveelheid olie in de pan. Voldoende om de garnalen helemaal onder olie te bakken
- Meng de melk, het ei, bloem en maizena met peper, zout en chipotle saus. Doe de garnalen in dit mengsel, laat uitlekken en haal door de panko.
- Bak de garnalen aan beide kanten zo’n 2 minuten of tot ze goudbruin zijn. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op een bord bedekt met keukenpapier. Herhaal tot alle garnalen op zijn.
- Leg ondertussen de soft taco’s in de oven. Na 2 minuten zijn ze warm genoeg.
- Vul een taco met de salade, verdeel er een paar bang bang garnalen over en maak af met een lekkere klodder saus.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
In samenwerking met Cookinglife.nl.
Malou | Blonde Blossom zegt
Ohhhhh wat een mooi servies inderdaad! Die kleuren, wauw! Maar het water loopt me compleet in de mond van wat jij vertelde over dit gerecht, HOE HEERLIJK MOETEN DIE GARNALEN WEL NIET ZIJN. Ik ga dit opslaan en heeeeeel snel eens maken! Malou x
Malou | Blonde Blossom zegt
Ik vind je foto’s prachtig trouwens! Krijg er helemaal honger van, haha!
Stefanie zegt
Dank je wel :-)
Ariaene zegt
Ben ze nu Ah maken alleen is t mij niet duidelijk of de panko in t beslag moet. Doe de garnalen nu eerst in t beslag en daarna door de panko. Heb iig genoeg om morgen nog een lunch mee naar t werk te nemen
Stefanie zegt
Je haalt de garnalen eerst door het eimengsel en daarna door de panko. Succes en eet smakelijk!