Een krokant gepaneerd laagje rond de kippendijen, gesmolten kaas, smaakvolle ham en grove mosterd. Voeg dit samen en je hebt deze heerlijke cordon bleu. Zelf maken is een eitje en zo smaakvol. Met dit recept kun je trouwens ook naar hartelust variëren en kiezen voor je eigen favoriete kaas en ham.
Vroeger
Wie weet herkennen jullie dit wel. Ik heb best een hoop gerechten waar ik als kind echt dol op was en die me nu weer even terugbrengen naar vroeger. Een cordon bleu is er zo één. Ik kon dat wel elke dag eten. En dan het liefste niet gemaakt van een mooi stuk vlees maar van ondefinieerbaar gehakt. Gevuld met zo’n vies stukje glimmende ham en melige kaas. Oranje paneerlaag erom en ik was blij. Maar goed ik vond als kind wel meer dingen heel lekker, waar ik nu echt mijn wenkbrauwen voor optrek. Spaghetti met mayonaise en ketchup, carbonara of kaassaus uit een zakje en boterhammen met kaas uit de magnetron.
liefde voor cordon bleu
Ik kan me dit niet meer voorstellen. Gelukkig verandert je smaak met de jaren. Ondanks dat bleef de liefde voor een cordon bleu, maar dan wel het liefste een echte zelfgemaakte. Heel af en toe deed ik dat wel eens, maar op de één of andere manier had ik dan altijd van die verbrande stukjes paneerlaag van buiten en rauwe kip van binnen.
Voor Agrimarkt besloot ik nog eens een poging te doen. Kippendijen, die ik even plat sloeg, insmeren met grove mosterd en vullen met de lekkerste ham die ik kon vinden en kaas die goed smelt. Daarna dichtschroeien op hoog vuur in een gloeiend hete koekenpan met veel boter en olijfolie. Langzaam laten gaten en het resultaat zal je bevallen. Crispy aan de buitenkant, sappig van binnen met kaas die eruit loopt. Love it! Ga jij deze cordon bleu maken? Tijdens Pasen of gewoon op een ander moment?!
Zelfgemaakte kip cordon bleu
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 4 kippendijen
- 4 tl grove mosterd
- 4 plakjes beenham
- 4 plakken belegen kaas
- 1 ei, losgeklopt
- Paneermeel
- Roomboter
- Olijfolie
- 3 takjes platte peterselie, fijngehakt
Zo maak je het:
- Sla de kippendijen plat met de achterkant van een pan of deegroller.
- Smeer de kippendijen in met grove mosterd.
- Verpak de kaas in een plakje ham. Zo voorkom je dat de kaas uit de cordon bleu loopt tijdens het bakken. Leg in het midden van de kippendij en rol op. Steek er 1 of 2 cocktailprikkers is.
- Haal de kippendijen door het losgeklopte ei, laat afdruipen en haal royaal door het paneermeel.
- Verhit een koekenpan en smelt een flinke klont roomboter en een scheut olijfolie. Als de boter bruin wordt, voeg je de kippendijen toe. Bak ze aan beide kanten goed. Pas op dat de paneermeel niet verbrand. Zet het vuur nu lager en laat de kip nog zo’n 10 tot 15 minuten garen.
- Haal uit de pan, garneer met wat platte peterselie en serveer.
♥♥♥ Ben jij horeca-ondernemer?
Wil je een BOMVOLLE zaak?
Meer omzet?
Meer naamsbekendheid?
Een grote bereik op Instagram met volgers die je zaak met eigen ogen willen zien?
Meer gasten? Die ook nog eens terugkomen?
Ik kan jou hier super goed bij helpen? Tijd voor actie! Meld je aan voor een gratis inspiratiesessie. Samen bekijken we dan waar voor jou de kansen liggen! ♥♥♥
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
In samenwerking met Agrimarkt.