Een Oreo cake met pure chocolade en grof zeezout… Loopt het water je al in de mond? Bij mij wel. Als je een hap neemt van de cake begrijp je precies waarom. Het maken is heel eenvoudig en er komt geen oven aan te pas. Lees snel verder voor het recept.
Chocoladedroom
Tja, wat kan ik hier nu over vertellen? De foto’s zeggen genoeg lijkt me. Het is chocolade en een flinke lading Oreo koekjes wat hier de klok slaat. Dat gecombineerd met grof zeezout maakt het voor mij echt de ultieme chocoladedroom. Eerlijk gezegd ben ik niet zo’n enorme Oreo fan. Althans, niet om het koekje zo op te eten. Wel om er een bodem van te maken die als basis dient voor een veel lekkerder iets. Bijvoorbeeld in een uitbundige pindakaas cheesecake.
Tijdens een rondje inspiratie op doen en uitgebreid pinnen op Pinterest viel mijn oog ineens op een cake met Oreo’s die je niet hoeft te bakken. Eigenlijk heel simpel om te maken. Daar houd ik van. Hoe leuk het ook is om uren in de keuken te staan, van iets wat snel klaar is word ik toch ook wel heel blij. Deze super snelle kokosmakronen bijvoorbeeld. En stiekem weet ik natuurlijk dat jullie ook best dol zijn op lekkernijen die zo klaar zijn.
Vleugje zout
Van de week stond er een kookdag voor Little Spoon op de agenda. Ik deed mijn boodschappen. In drie verschillende winkels. Maar oké. Alles was binnen. Ik maakte een planning en was zoals gewoonlijk weer eens overmoedig. Uiteindelijk lukte het me, om in totaal acht recepten uit mijn hoge hoed te toveren en er zes te fotograferen. Aan het einde van de dag is het nog steeds zo snel donker, dus de volgende ochtend was deze Oreo cake aan de beurt.
Je snapt wel dat ik niet kon wachten om de cake te keuren. Hup, hup, hup die foto maken en snel een hap nemen. Jeetje wat lekker. Ik kies zelf voor extra pure chocolade. Zo is de Oreo cake niet mierzoet. Eerder een tikkeltje bitter met een vleugje zoet en natuurlijk zout door het grove zeezout bovenop. Het is aan jou welke chocolade je kiest. Gewoon degene die je het allerlekkerste vindt. Nog even een tipje van mij. Het is een chocoladebom. Begin met een klein stukje om ervoor te zorgen dat je niet voor eeuwig geneest van dit soort taarten.
Oreo taart met pure chocolade en zeezout
Voor 12 tot 16 stukjes
Dit zit in koekbodem:
- 300 gram Oreo
- 125 gram roomboter, gesmolten
Dit zit in de vulling:
- 200 milliliter slagroom
- 200 gram chocolade, grof gehakt (ik gebruik 85%)
- 50 gram roomboter
Dit zit in de topping:
- 10 Oreo’s, gehalveerd
- Grof zeezout
Dit heb je nodig:
- Rechthoekige vorm met uitneembare bodem (36 x 13 cm)
- Keukenmachine
- Steelpan
Zo maak je het:
- Maal de Oreo’s fijn in de keukenmachine. Voeg de gesmolten roomboter toe en laat draaien tot alles goed gemengd is.
- Vet je bakvorm in. Bedek de bodem en de rand met de Oreo’s. Druk goed aan. Zet de bodem in de vriezer tot je de vulling gereed hebt.
- Verwarm de slagroom in een steelpan tot hij kookt. Haal van het vuur en voeg de roomboter en pure chocolade toe. Laat circa 5 minuten staan. Roer daarna alles goed door.
- Giet nu de chocolade vulling over de Oreo bodem. Versier de cake met wat stukken Oreo en grof zeezout naar smaak.
- Zet minimaal 3 uur in de koelkast, maar liever nog een nacht om op te stijven.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Geef een reactie