Saltimbocca is een Italiaans recept. Origineel bereid met schnitzel maar ik kies dit keer voor kippendijen. Je belegt de kip met Parmaham en salie, dit bak je krokant in olijfolie en roomboter. Serveer met romige spinazie, gebakken aardappeltjes of pasta. Servieskast Hallo. Ik ben Stefanie en ik ben servies verslaafd. En ik biecht maar direct…
Sinaasappelcake met amandelmeel en maanzaad
Wat een feest is het eten van deze sinaasappelcake met amandelmeel en maanzaad die ik maakte voor Agrimarkt. Hij is licht en smeuïg, met een krokante buitenkant. Zoet, maar door de sinaasappelsap en geraspte sinaasappelschil ook nog eens heerlijk fris. De maanzaadjes geven een kleine crunch. Lekker bij de koffie, maar tijdens een bijzondere gelegenheid…
Voor bij de borrel // borrelplank met gerookte vis
Eigenlijk maak je het jezelf heel makkelijk als je zo’n borrelplank met gerookte vis op tafel zet. Dat betekent natuurlijk niet dat het minder lekker is. Dit lichte voorgerecht of hapje bij de borrel is super feestelijk. Maak een grote plank, laat iedereen zelf pakken en zijn favoriete combinaties samenstellen. Kleed je plank aan met bijvoorbeeld…
Ricotta & citroen pannenkoekjes met yoghurt en frambozen
Een uitgebreid ontbijt is niet compleet zonder deze ricotta & citroen pannenkoekjes. Ze zijn heerlijk fris en luchtig. Verdeel wat van de pancakes op een bord en maak het feest compleet en een schep romige Griekse yoghurt en zoete frambozen. Zoetigheid Ik heb een bepaalde afwijking. Nu heb ik er wel meer. Of eigenlijk best…
Gezouten karameltaartjes met chocolade en paaseitjes
Als ik deze gezouten karameltaartjes kort moet omschrijven zeg ik dit: een knapperige bodem van jodenkoeken en pinda’s. Plakkerige en zoete karamel met zeezout, pure chocolade die zorgt voor balans en fijngehakte paaseitjes. Dit moet wel een lekker zijn. En dat is het ook. Tante Pie Terwijl ik deze karameltaartjes maakte dwaalde mijn gedachte af…
De tosti der tosti’s: croque monsieur
De tosti’s der tosti’s. Dat vind ik wel op z’n plaats bij deze croque monsieur. En dat is niet voor niets. Stoer stevig brood, de lekkerste ham die er is, heel veel kaas en zelfgemaakte bechamelsaus. Je eet je vingers erbij op. Geloof mij maar. Vandaag deel ik dit recept, want ik ontwikkelde voor Agrimarkt…
Culinaire verrassingen bij Restaurant Kale & de Bril in Goes
Ergens eind vorig jaar kwam ineens Restaurant Kale & De Bril op mijn Facebook tijdlijn voorbij. Een nieuw restaurant trekt altijd de aandacht, om soms ook weer uit mijn gedachte te glippen. De naam en het logo spraken me aan en bleven hangen. Begin dit jaar opende de deuren van het restaurant van Marc Everse…
Lente flammkuchen met crème fraiche, erwtjes, spekjes, eitjes en basilicum
Als je dol bent op pizza of een hartige taart, vind je deze flammkuchen vast ook lekker. Ik maak er, voor Agrimarkt, een frisse lente variant van, met crème fraiche, erwtjes, spekjes, ei en basilicum. Een gerecht wat perfect past bij je paasbrunch of als hapje bij de borrel. Leven zonder Jarenlang heb geleefd zonder…
Appel kaneelcake met lobbige room en bramen
Terwijl deze appel kaneelcake in de oven staat, vult je keuken zich al met een heerlijke geur. Door het stevige beslag zijn de randjes van de cake lekker knapperig. Hoewel de appel kaneelcake koud ook goed smaakt, is hij op z’n best als hij van binnen nog een beetje warm is. Serveer met een goede…
Nostalgie: zelfgemaakt rundvleesslaatje
De rundvleesslaatje, van een niet nader te noemen merk, laat ik liever staan, maar die van mezelf smaken toch wel heel goed. Vandaag deel ik dit nostalgische recept met jullie en vertel over mijn liefde voor slaatjes. Slaatjes van Meijer’s Frituur Tijdens mijn reset week, de eerste week van het nieuwe jaar, dacht ik aan…