Hiep hiep hoera er is er eentje jarig! Hiep hiep hoera is viert er eentje feest! Niet ik ben jarig maar Little Spoon. In zekere zin is het dan natuurlijk ook mijn eigen feestje. Het is drie jaar gelden dat mijn allereerste blog live ging en ik tegen de wereld riep dat Little Spoon het…
Shakshuka van zoete aardappel met feta en paprika crispy uitjes
Heb je al eens shakshuka van zoete aardappel gemaakt? Met eitjes waarvan het eigeel nog zacht is, pittige feta en paprika crispy uitjes. Super lekker en super simpel te maken. Benieuwd? Lees snel verder. TOP Taste Het is de zomer van 2016 als ik voor het eerst in aanraking kom met de gebakken uitjes van TOP…
Pompoenkoekjes met aardappel, feta en harissayoghurt
Pompoenkoekjes… Dat ik nog niet eerder op het idee kwam om ze te maken. Oh, wat was het lekker. Samen met aardappel, feta en dan dippen in harissayoghurt. Lekker hapjes voor bij de borrel. Ik bakte de pompoenkoekjes mijn nieuwe Le Creuset pan. Dit was liefde op het eerste gezicht. Benieuwd? Lees snel verder. Nieuwe…
Nieuwe gerechten en lunchtip bij het Vliegendt Hert
Ik moest even terugkijken op mijn eigen website wanneer ik voor het laatst bij het Vliegendt Hert was. Begin september, dus al bijna tweeëneenhalve maand geleden. Jeetje, de dagen en weken vliegen voorbij. Zonder dat je er erg in hebt. Mijn eerste bezoek aan dit prachtige restaurant op de Middelburgse Dam was aan het begin…
Alles over de Kerstbox van HelloFresh + Toffe winactie
Ik testte de Kerstbox van HelloFresh en dat beviel echt mega goed. Het was lekker, eenvoudig te bereiden en feestelijk. Benieuwd? Lees snel verder, dan lees je er alles over. Kerst Ik moet jullie iets bekennen. Of nou ja bekennen, als je Little Spoon al een tijdje volgt en hier af en toe mee leest,…
Persoonlijk // Het leed dat sporten heet…
Na maanden van het sponsoren van de sportschool waagde ik eigenlijk weer een poging. Ik heb het geweten. Of eigenlijk weet ik het nog steeds, want ik heb spierpijn van mijn kruin tot aan mijn tenen. De optimist in mij voelt zich inmiddels weer on top of the world. Ik vermoed dat ik binnenkort ergens…
Pop-up restaurant Nopal in Vlissingen // Zo smaak Mexicaans eten nou echt!
Mexican food! Oh ik ben er dol op. Laatst schoof ik aan bij pop-up restaurant Nopal in Vlissingen en proefde van de authentieke Mexicaanse keuken. En natuurlijk dronk ik een super lekkere Margarita. Benieuwd? Lees snel verder. Pop-up restaurant Ik roep hier natuurlijk altijd dat ik zo van Zeeland houd. Dat ik het er zo…
Waarom Alentejo in Portugal op jouw bucketlist hoort
Bij mij stond ie er op hoor. Op de oneindige bucketlist kon ik Alentejo afvinken. Het enige probleem is, dat deze Portugese streek, direct weer met stip in de top 10 van mijn bucketlist binnen dendert. Het was alles wat ik er van verwacht had en meer. Veel meer zelfs. Daarom sta ik nu al…
Indiase filodeegtaart met kip en gember
Met mijn liefde voor Indiaas eten en de Hero Original gemberjam dook ik de keuken in om te experimenteren. Het eindresultaat was deze filodeegtaart gevuld met aardappel, knapperige tuinerwtjes, spinazie, stukjes kip en gemberjam. Wauw echt mega lekker. Ga jij de taart bakken dit weekend? Liefde voor India Ik vond Indiaas eten altijd al heerlijk…
Chai bananenbrood met chocolade en noten
Ik maakte laatst dit chai bananenbrood en het was heerlijk. Kruidig dankzij de chai specerijen. Ik vind het echt een perfect ontbijt voor in de herfst en winter. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder. Gruwelen van bananen Het is weer zover. Ik heb een bananenbrood gebakken. Het gaat me steeds gemakkelijker af. Ik durf…