Eten aan een lange tafel in het gras, midden tussen de appelbomen. Wijn proeven bij Meisjes van de Wijn, rondstruinen, bijzondere producten ontdekken en lekkers eten van leuke foodtrucks. Dat deed ik allemaal tijdens het Hello Food Festival, georganiseerd door HelloFresh, ter gelegenheid van hun 5e verjaardag. Benieuwd? Lees snel verder. Oude schuur Het is…
Waddenland // Groningen puur natuur
Begin juni ging Tineke Koning voor Little Spoon op ontdekkingsreis naar het Waddenland in Groningen. Vandaag deelt ze haar (culinaire) belevenissen met jullie. Benieuwd of dit deel van Nederland ook iets voor jou is? Lees snel verder. Groningen puur natuur Tineke: Bij het platteland van Groningen denken veel mensen aan het woord oubollig, maar is…
Dit eet je bij pop-up restaurant de Timmerfabriek in Vlissingen
Elk jaar tel ik af tot de zomer. Voor het mooie weer, wat je natuurlijk altijd moet afwachten, maar nog wel meer om weer te kunnen eten bij Michel en Marianne in het pop-up restaurant van de Timmerfabriek Vlissingen. Donderdag schoven we aan in de oude fabriek. Vandaag vertel je wat je daar allemaal voor…
Amandelcake met abrikozen en blauwe bessen
Met deze amandelcake met abrikozen en blauwe bessen begin je je dag echt zeker weten goed, want dankzij alle ingrediënten die behoorlijk oke zijn, vind ik dit ook als ontbijt kunnen. Of anders als tussendoortje. Lees snel verder voor het recept en mijn plan om elke week naar de markt te gaan. Kletspraatje In mijn…
Tex Mex pizza met spicy kip en jalapeño
Buiten koken op de buitenhaard van Morsø Forno, wauw ja dat is wel heel tof om te doen. Voor ‘t Zanddorp in Middelburg test ik deze haard, waar je ook allerlei lekkere gerechten op bereid. Vandaag vertel ik je er alles over, deel ik het recept voor een Tex Mex pizza en geef je tips…
Gekookte mosselen met zeekraal
Gekookte mosselen met zeekraal. Heb je dat al eens uitgeprobeerd? Het zachte, romige en tikkeltje zoete van de mosselen, combineert super met het zilte van de zeekraal. Maak af met wat grof gemalen zwarte peper en je hebt alle mooie smaken bij elkaar in één pannetje. Vandaag deel ik het recept met je. Het is…
Plaattaart met witte asperges en gerookte zalm
Balen jullie er stiekem ook van dat het aspergeseizoen weer afgelopen is? Om het seizoen in stijl af te sluiten deel ik nog deze lekkere plaattaart met witte asperges en gerookte zalm. Lees snel verder voor het recept en om te lezen hoe je het hele jaar het witte goud kunt eten. Zomer Ik wil…
Citroen yoghurtcake met verse aardbeien
Zin om iets lekkers te bakken? Ga dan voor deze citroen yoghurtcake met aardbeien. Heel fris en toch zoet. De aardbeien maken het af. Al smaakt het ook prima met ander rood fruit. Vandaag deel ik het recept met je. Experimenteren Ik vind het altijd leuk om in het weekend te ontbijten met iets lekkers….
La Bella Cucina // Een stukje Italië in Vlissingen
Bij La Bella Cucina in Vlissingen ben je helemaal aan het juiste adres voor lekkers uit Italië. Je haalt er broodjes af, maar schuift er net zo goed aan voor een warme lunch met een glas prosecco. Benieuwd geworden? Lees snel verder. Eenvoud De Italiaanse keuken is mijn lievelingskeuken. Af en toe, komen andere oorden,…
Aardappelsalade met ansjovis en salie
Wil je vanavond een lekkere salade maken? Ga dan voor deze aardappelsalade met ansjovis en salie. Die twee combineren zo goed met elkaar. Perfect gerecht voor een zwoele zomerdag. Alhoewel ik dit ook best lust als het ijskoud is buiten. Wat in het vat zit… Wat in het vat zit verzuurt niet, zo luidt het…