Deze sticky kipkluifjes van de barbecue zijn zo lekker, je eet je vingers erbij op. Belangrijk is wel de kip pas te marineren als de kipkluifjes al bijna gaar zijn. Dit zorgt voor een knapperig velletje en voorkomt het zwart worden. De marinade kun je trouwens zo op smaak maken, als je zelf lekker vindt….
Groene couscous met geroosterde walnoten en feta
Deze groene couscous met geroosterde walnoten en feta is een heel fijn zomers bijgerecht. Tijdens de barbecue of neem wat mee tijdens een picknick. Vandaag deel ik het recept en is het weer tijd voor een persoonlijke biecht. Benieuwd? Lees snel verder. Overvolle trolley Ik vertel jullie regelmatig over mijn treinavonturen. Over smekkende medepassagiers of…
Salade met witte en groene asperges
Voor Love My Salad maakte ik deze salade met witte en groene asperges. Een behoorlijk goed geslaagd recept, al zeg ik het zelf. De zomer op je bord. Benieuwd hoe je het maakt? Lees snel verder. Glazen potje Witte asperges… ik ben er zo dol op. Zodra het weer die tijd van het jaar is,…
Foodjutters in Terneuzen // verse friet met uitzicht op de Westerschelde
Aan de Westerschelde, onderaan de dijk in Terneuzen, vind je Foodjutters. Een pop-up food container waar je lekkere happen met Zeeuwse roots proeft en geniet van een prachtig uitzicht. Benieuwd? Lees snel verder. Jachthaven Net boven de met grasbegroeide dijk in Terneuzen, die de Zeeuws-Vlaamse stad scheidt van de Westerschelde, zie ik de visnetten al…
Zelf pindakaas maken + 2 lekkere variaties
Zelf pindakaas maken is zo makkelijk. Heb je dat al wel eens geprobeerd? En lekker dat het is. Vandaag deel ik het basisrecept met je en twee variaties daarop. Pindakaas en hagelslag Pindakaas. Wat kan ik er over zeggen. Laat ik beginnen dat geen pot veilig is voor mij. Smeuïge pindakaas, daar kun je me…
Venusschelpen zoals in Portugal (Amêijoas à Bulhão Pato)
Met deze venusschelpen zoals in Portugal droom ik weer even terug naar mooie herinneringen in één van mijn favoriete landen. Lekker met veel knoflook, koriander en citroen. Zo simpel en in minder dan 10 minuten op tafel. Ook een heel fijn borrelhapje. Voor Agrimarkt maakte ik dit Portugese recept na. Lees snel verder. Schelpen eten…
Smart X Little Spoon roadtrip #3 // Van Lille naar Saint Valery sur Somme + veel eet- en slaaptips
De laatste stop in de smart X Little Spoon roadtrip was het charmante kuststadje Saint Valery sur Somme in het noorden van Frankrijk. Een plek waar waar we nog wel wat langer hadden willen blijven. Door de straatjes struinen, haar in de wind en leven als een god in Frankrijk. In deel 3 vertel ik…
Gezonde havermoutcake met appel en perzik
Ik maakte deze gezonde havermoutcake met appel en perzik. Super lekker. Niet te zoet, knapperige pinda’s en veel kruidige kaneel. Love it! Smeer er wat boter op of wat pindakaas. Perfect begin op de dag. lees snel verder voor het recept. Persoonlijk // 5x tips om te leven in het nu Culinaire hoogstandjes Vorige week…
Zilte zeekraalsalade met wortel en ei
Zeekraal is zo’n seizoensproduct wat ik zoveel en zo vaak mogelijk eet als het kan. Ik maakte laatste deze lekkere zilte zeekraalsalade met ei en wortel. Een super bijgerecht voor een barbecue of een maaltijdsalade voor een warme dag. Salades Waar ik echt dol op ben, maar wat ik weinig, eet zijn mayonaisige salades. Geen idee…
Caesar salad wrap met gerookte kip
Met deze caesar salad wrap geef ik mijn eigen draai aan de klassieke caesar salad. Knapperige little gem, smaakvolle gerookte kip, crispy stukjes ontbijtspek gecombineerd met een eenvoudig te bereiden dressing, ansjovis en Parmezaanse kaas. Je weet niet wat je proeft. Lees snel verder voor het recept. Ansjovis Caesar salade heb je vast wel eens gegeten of…