Ha, horecaondernemer. Wat leuk dat je hier bent. Misschien herken je dit wel: Daar zit je dan. Telefoon in de aanslag. Je ‘moet’ nog even snel iets posten op Instagram. En dan komt er niets. Geen idee. Geen fatsoenlijke tekst. En welke foto je wil gebruiken kun je ook niet bedenken. Wat ik vaak zie bij…
Witte asperges met roombotersaus, krokant gebakken spek, eitjes en krieltjes in de schil
Zodra de witte asperges weer in de winkels ligt, weet je dat het voorjaar is begonnen. Zonnige dagen en hogere temperaturen. Heerlijk! Om je dit inspireren heb ik de komende weken drie lekkere recepten die je kunt maken met witte asperges. Een soep met gerookte zalm, een romige pasta en vandaag witte asperges klassiek bereid,…
Blondie met espresso en amaretto
Deze blondie is een tikkeltje krokant aan de buitenkant en plakkerig aan de binnenkant. Met espresso, amaretto en pecannoten is dit zo lekker. Lees snel verder voor het recept en om te ontdekken wel mislukt recept voor dit verleidelijke baksel zorgde. Blonde dame In het leven gaat niets zoals gepland. Gelukkig maar want anders wordt het…
Bacon en ei bladerdeegtaartjes
Je neemt het klassieke Engelse ontbijt, past het iets aan, laat wat weg en zo ontstaan deze bacon & ei bladerdeegtaartjes. Een heerlijk begin van je uitgebreide ontbijt, in het weekend. Melige witte bonen Als tiener had ik een behoorlijk zwak voor een Engels ontbijt. Vette worstjes, krokant gebakken bacon, zelfs de melige witte bonen in…
Kip-kerriesalade voor op brood
Verschillende soorten beleg mogen niet ontbreken tijdens je paasbrunch. Daarom deel ik vandaag een recept voor homemade kip-kerriesalade met je. Benieuwd? Lees snel verder. Elke dag brood Ik ga direct eerlijk zijn. Het liefste eet ik elke dag brood met daarop salade. Verse boterhammen met knapperige korsten en dan open belegd met een flinke hoeveel…
New york cheesecake met chocolade
Ik voel me zo vrij om deze New York cheesecake, de cheesecake der cheesecakes te noemen. Een echte klassieker en dan ook nog gecombineerd met een zachte chocoladeglazuur. Mmmm… klinkt goed toch? Koningin van de borrelplanken Het is niet voor niets dat ik mezelf koningin van de borrelplanken noem. Beetje kaas hier, stukje worst daar. Wat…
Gebakken kabeljauw met frisse rijstsalade
Neem een hap van deze frisse rijstsalade en je weet direct dat het lente is. Extra lekker met een gebakken kabeljauwfilet erbij. De stukjes ansjovis geven het gerecht een beetje pit. Heb je nog wat over? Ook in een bakje mee naar je werk is het een heerlijke salade. Droog en smakeloos Het minst gebruikte…
Zelfgemaakte kip cordon bleu
Een krokant gepaneerd laagje rond de kippendijen, gesmolten kaas, smaakvolle ham en grove mosterd. Voeg dit samen en je hebt deze heerlijke cordon bleu. Zelf maken is een eitje en zo smaakvol. Met dit recept kun je trouwens ook naar hartelust variëren en kiezen voor je eigen favoriete kaas en ham. Vroeger Wie weet herkennen…
Het Vliegende Hert in Middelburg // Genieten, lekker eten en mooie wijnen
Ik schreef al een aantal keer eerder over het Vliegendt Hert in Middelburg en het weerhoud me er niet van om het nog een keer te doen. Het was weer genieten van lekker eten en mooie wijnen. Benieuwd? Lees snel verder. Er is een hoop wat mij blij maakt, maar lekker eten spant toch wel…
Makkelijke meeneemlunch // Salade met spelt, geroosterde groente uit de oven, kikkererwten, koriander en feta
Wil je gezond lunchen op je werk of gewoon thuis? Maak dan deze salade met spelt, geroosterde groente uit de oven, kikkererwten, koriander en feta. Vandaag deel ik het recept met je, wat ik ontwikkelde voor Love my Salad. makkelijke meeneemlunch In Nederland is een bammetje bij de lunch behoorlijk gebruikelijk. Een jaar of zeven…