Deze homemade rabarbertaart met kardemom is zo lekker. Het is een eenvoudig recept. Echt een aanrader om te maken als je dol bent op deze mooie seizoensgroente. Rabarbermoes Mijn allereerste herinnering aan rabarber is rabarbermoes. Vroeger aten we dat bij kennissen thuis. Samen met friet, die veel te bleek was. De kleur van de moes was…
Gewokte witte asperges met ansjovis + opening van Dé Aspergewinkel
Ben je dol op asperges maar wil je ze keer op een andere manier bereiden? Ga dan voor deze gewokte witte asperges met ansjovisolie. Super simpel en echt mega lekker. Ik vertel je direct over de opening van Dé Aspergewinkel in Den Bosch, waar ik vorige week bij was. Seizoensgroente Zodra de jaarwisseling en alle feestdagen…
Voor bij de borrel // Tortilla met chorizo en geitenkaas
Ga je borrelen met hapjes? Maak dan eens deze tortilla met chorizo en geitenkaas! Super lekker. Lees snel verder voor het recept. Borrelcultuur Borrelen is toch wel één van mijn meest favoriete bezigheden. En dan niet per se voor de drankjes. Hoewel ik echt geen nee zeg tegen een goed glas wijn of met zorg gemixte…
Pitnick’s Coffee & Lunch Café in Renesse
Zin in een lunch met huisgemaakte lekkernijen? Een goede cappuccino? Of een stuk taart? Neem eens een kijkje bij Pitnick in Renesse. Vandaag vertel ik je er alles over. Koffie- en lunchcafé Soms zijn er van die plekken die ik in de gaten houd. Ik bespied ze als een prooi en sla toe als de…
Bang bang garnalen taco’s
Ben je dol op taco’s, maar mag de vulling wel een beetje anders dan anders? Ik heb het recept bang bang garnalen taco’s in de aanbieding. Dit is zo lekker! Lees snel verder om er alles over te lezen. Vertel ik je direct over het toffe servies wat je hier op de foto ziet. Euforisch…
Wentelteefjes met gebakken appel en kokosbloesemsuiker
Is het tijd voor een verwenontbijt? Voor jezelf of iemand die je heel lief vindt? Maak dan deze wentelteefjes met gebakken appel en kokosbloesemsuiker. Lees snel verder voor het recept. Vooronderzoek Deze wentelteefjes achtervolgen me al sinds januari. Ik ging met mijn lover een nachtje naar Rotterdam. Uiteraard deed ik uitgebreid research en een gedegen…
Eiersalade met knapperige Parmaham
Zelf eiersalade maken is super simpel en ook nog eens heel lekker. Zeker als je er dan nog wat knapperige Parmaham over verdeeld. Lees snel verder voor het recept. Katerige zondagen Als kind was ik dol op salades. En dan niet die met veel groenvoer maar salades die je op je brood eet. Het liefste…
Meme Gusta in Gent // Vlaamse keuken uit grootmoeders tijd
Ben je in Gent? Ga dan echt lunchen of dineren bij Meme Gusta. Hier proef je de Vlaamse keuken uit grootmoeders tijd. Stoofvlees, kaaskroketten, paling in het groen… De inrichting is zo tof en helemaal van nu. Benieuwd? Lees snel verder. Mijn Pop-uprestaurant Na een drukke werkdag plofte ik neer op de bank. Ik zette de…
Crumble met appel, framboos en stemgember
Het maakt niet uit of je deze crumble met appel, framboos en stemgember warm eet, of juist koud, als toetje of stiekem als ontbijt, lekker is ie toch wel. Blokjes appel gemengd met frisse frambozen, daarop een laagje crumble met stukjes stemgember. Je hoeft het niet toe te voegen, maar het geeft deze zoete lekkernij…
Aardappelsalade met forel en dragon
Deze aardappelsalade met gerookte forel en dragon is fris en licht. De forel is vrij vet en de dressing een beetje zuur. Heerlijk in combinatie met de dragon, die iets weg heeft van anijs. Scroll snel naar beneden voor het recept. Aardappel Als je met iets kunt variëren en er elke keer weer iets anders…