Het is alweer een paar maanden geleden dat ik de opnames van het SBS6 programma ‘Over smaak valt te twisten’ mocht bij wonen. Wat nu nog elke maandag om 21.30 uur te bekijken is op SBS6. Ik was niet zomaar gast, maar jurylid. In deze kookwedstrijd strijden kookclubs tegen elkaar om de winst. Aan de jury…
10 x waarom je Cuisine Machine niet mag missen!
Boven mijn bed hangt een kalender. Elke avond voor het slapen gaan, kruis ik braaf een nachtje weg. Het is bijna zover, de tweede editie van Cuisine Machine. Wat mij betreft het tofste foodfeest van Nederland. Ik ben natuurlijk voorkomen partijdig, maar goed, dat maakt helemaal niet uit. Dolblij dat zo’n culinair carnaval in mijn eigen…
smart X Little Spoon // the story so far
Alweer ruim twee maanden voel ik me queen of the road met mijn super toffe Little Spoon smart forfour. Nog iedere dag ben ik er dolgelukkig mee. Natuurlijk is de auto zelf fantastisch, maar ook alle leuke reacties die ik er op krijg. Ongevraagde glimlachen, duimpjes omhoog, zwaaiende mensen. toeterende medeweggebruikers op de snelweg en dan…
Indiase viscurry met zalm en spinazie
Het recept voor deze Indiase viscurry met zalm en spinazie is een aanrader voor iedereen die dol is op Indiaas eten. Ik vertel je ook wat ik met tassen heb Ik vind het maar onhandige gebruiksvoorwerpen en ze gaan vaak door het leven gaan als vuilstortplaatsen. Als er dan ook nog kokoswater lekt in je nieuwe…
Venkelsalade met garnalen, avocado en dille
In een mum van tijd gemaakt en super lekker van smaak, dat is deze venkelsalade met garnalen, avocado en dille. Om zo te eten of op een broodje. Garnalen Tja, venkel. Wat kan ik daar nou over vertellen? Ik ben er echt dol op. Ik hou er zelfs een beetje van. In een soep, gegrild,…
10 X sapjes en smoothies
Ben je ook zo dol op zelfgemaakte sapjes en smoothies? Ik ben er dol op. Uit de slowjuicer of door de blender, het maakte me niet uit. I love it all. Soms ga ik voor alleen fruit en soms combineer ik fruit met verschillende soorten groente. Heel eerlijk? De laatste tijd maak ik veel te weinig…
Iced coffee met Indiase chai + De Zeeuwse Branding
Voor warme dagen of wanneer zin hebt in verfrissing is deze iced coffee met Indiase chai een goed idee. Ik gebruik de koffie van De Zeeuwse Branding. Je leest er alles over in deze blog! Koffiemoment Zodra ik ’s ochtends mijn ogen open, denk ik aan de lekkere cappuccino die ik een paar minuten later…
Slapen in een VW busje op Ons Buiten in Oostkapelle
HET VW BUSJE IS HELAAS NIET MEER TE BOEKEN. Hoe lijkt het je om te slapen in een VW busje? Zo’n retro exemplaar in knaloranje? In Oostkapelle, op Campingpark Ons Buiten kan dat. Ik vertel je er vandaag alles over. Verscholen Een beetje achterin, verscholen tussen al het groen, zie je haar staan, het knaloranje vintage VW…
Salade met koolrabi, komkommer, sojaboontjes en wasabidressing
Een beetje Aziatisch en vooral licht, dat is deze salade met koolrabi, komkommer, sojaboontjes en wasabidressing. Eet de salade met een stukje zalm, kip of gewoon zo. Net zo lekker. Tikkeltje buitenaards Eens moet de eerste keer zijn. Met het maken van deze salade had ik mijn koolrabi ontgroening. Qua zelf er mee werken dan. Ik…
Lasagne Bolognese // Om je geliefde mee te veroveren
Kijk, ik kan natuurlijk niets garanderen, maar toen ik op de tweede date deze lasagne bolognese maakte voor mijn grote liefde, was het direct raak. Inmiddels zijn we tien jaar verder en vandaag alweer een jaar getrouwd. Ik deel het recept en vertel je alles over onze eerste date. Waar stiekem iets meer alcoholische versnaperingen…